ahaja Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Wykoncypowałem sobie, że taki side swing byłby sympatyczny do mojego napędu. Zyskałbym nieco miejsca dla opony, mniej podatna na zabrudzenia, małe zagięcia linki, ponoć lepsza praca. Z przodu 36/22 czyli różnica 14 zębów, korbka M590. Jedyne co mnie zastanawia to to czy mając łańcuch 9rz mogę z tego tytułu mieć kłopoty z regulacją? Czy nie ma się co przejmować? Nie za bardzo mi się uśmiecha zmiana na 10rz, tylko dlatego by 'zrobić dobrze' przerzutce przedniej ... 😉
ahaja Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Tylko że to ma być side swing.
Piotr78 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Aha (ja) Przy przekosach z przerzutką 10 sp. może szybciej pojawić się ocieranie o wózek niż w przypadku zastosowania łańcucha 10 sp. Możesz też pokombinować ( zmniejszyć ) linię łańcucha przekładając podkładkę 2,5 mm lub 1,8 lub 0,7 mm na drugą stronę.
ahaja Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Żebyś wiedział ... dokładnie tak to kiedyś było przy brydżyku i ... zostało ... ;-). W każdym razie zmieniarka zamontowana. Opisałem co i jak w wątku o Pik'cie.
Accent_Szaj Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Ja latałem na T8000 przy 9rz. I nie było absolutnie żadnego ocierania itd. Widziałem na fotach,że założyłeś,więc już widzisz,iż wszystko jest OK
Rekomendowane odpowiedzi