Skocz do zawartości

Puchar świata XCO, Gdzie w TV? Tylko internet?

homzal

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy forumowicze! Może o czymś nie wiem ale z tego co widzę żadna stacja sportowa nie transmituje pucharów świata w XC. Sprawa nie wydaje się wam dziwna z uwagi na fakt posiadania aktualnej vc mistrzyni olimpijskiej??! Plus to dyscyplina której nie brakuje widowiskowości, a tu cisza na każdym sportowym kanale -_- 

9 godzin temu, homzal napisał:

Sprawa nie wydaje się wam dziwna z uwagi na fakt posiadania aktualnej vc mistrzyni olimpijskiej??!

Szczerze mówiąc, dla mnie to wręcz skandal i żenada, że nikt nie jest zainteresowany transmitowaniem. 

13 godzin temu, homzal napisał:

Drodzy forumowicze! Może o czymś nie wiem ale z tego co widzę żadna stacja sportowa nie transmituje pucharów świata w XC. Sprawa nie wydaje się wam dziwna z uwagi na fakt posiadania aktualnej vc mistrzyni olimpijskiej??! Plus to dyscyplina której nie brakuje widowiskowości, a tu cisza na każdym sportowym kanale -_- 

Redbull ma zdaje się wyłączność na transmisję. W dobie internetu nie jest to tragedią.

2 godziny temu, homzal napisał:

Oglądaliście wyścig kobiet? Końcówka epicka ?!!

Yana Belomoina pozamiatała choć do końca byłem przekonany że Maja ma szansę ją przegonić choćby o błysk szprychy. Cieszy też powrót Jolandy na podium. Szkoda Anniki Langvard, które pewnie odebrała by podium którejś z zawodniczek KRT.

IMHO bardzej emocjonujący był wyścig mężczyzn. Wydawało się że karty rozda Van Del Poel ale Nino szybko odrobił stratę i powiększał przewagę. Gdyby nie gleba (podwójna, przed i na zjeździe) Fluckinger'a, która ostatecznie sprawiła że wycofał się z wyścigu, prawdopodobnie musiałby zadowolić się trzecim miejscem. Tym bardziej że sam podobno zaliczył upadek. 

Trzecie miejsce zajął Cooper.

Bartek Wawak dojechał 27 a Marek Konwa 34. 

Edytowane przez Red