specialized34 Opublikowano 27 Maja 2017 Opublikowano 27 Maja 2017 ACCENT PEAK "26" Rama: Accent peak 26 Czarno Szara Amortyzator: Fox F-series 32 120mm RLC Koła: Mavic Crosraid Opony: MAXXIS icon 2.2 Bezdętkowe Korba: Deore M615 + Zębatka Argon Components 34T Wkład: Suportu Aerozine Stery: Accent Pedały: SPD XT-M8000 Łańcuch: KMC X10SL TI-NX GOLD Przerzutka: Tył Deore RD-M615 Manetka: Shimano ZEE Kaseta: SunRace MX3 Hamulce: Hayes Prime Comp Tarcze: Hamulcowe XT SM-RT86 Przód 180 tył 160 Kierownica: Aerozine Riser XBR15 710mm Mostek: FUNN 90MM Chwyty: BOBTRAVEL Sztyca: DABOMB Siodełko: Specialized Phenom Expert Rowerek złożyłem na ten sezon troszkę w pośpiechu bo mój niestety uległ wypadkowi ale jak na 26 cali super się pomyka waga całkowita to 10.9kg napęd 1x10 sprawuje się świetnie rowerek służy do jazdy rekreacyjnej ale i poszaleć po leśnych ścieżkach i przy ostrych górkach ale również i jazdy do pracy ale zostawiam wam również do oceny
pzac Opublikowano 27 Maja 2017 Opublikowano 27 Maja 2017 Hej! Zastanawiam się czy spd XT dużo lepiej działają od m520, jeżeli w ogóle? Rower super wygląda!
specialized34 Opublikowano 27 Maja 2017 Autor Opublikowano 27 Maja 2017 oczywiście ze tak ale tez i waga jest różnica no i w cenie oczywiście jeśli masz na to takie pieniążki to jak najbardziej polecam
ByQ94 Opublikowano 28 Maja 2017 Opublikowano 28 Maja 2017 Jak z wyciąganiem łańcucha też planuje kupić KMC
Franz Mauer Opublikowano 28 Maja 2017 Opublikowano 28 Maja 2017 Dnia 27.05.2017 o 17:37, pzac napisał: Hej! Zastanawiam się czy spd XT dużo lepiej działają od m520, jeżeli w ogóle? Rower super wygląda! Taniej i lżej można zainwestować w pedały FORCE MTB. Są jakości XT, a lżejsze niż XTR Używam. Mam 100 kg ścigam się i dają radę jak nic. Koszt to jedyne 160 zł! 19 minut temu, ByQ94 napisał: Jak z wyciąganiem łańcucha też planuje kupić KMC Bardzo dobry, ale pod warunkiem że nie jest zbytnio wylajtowany. Już o tym było dużo na w którymś temacie forum - wytrzymałość łańcucha w dużej mierze zależy od techniki jazdy oraz dbania o niego Mogę polecić KMX X10-93. Używam od dwóch sezonów i nadal sprawny 1
specialized34 Opublikowano 28 Maja 2017 Autor Opublikowano 28 Maja 2017 Oczywiście łańcuch jest super ja używam tylko kmc jak kolega napisał zależy jak dba się o napęd jak się jeździ wszystko ma znaczenie osobiście polecam kmc ten model który posiadam
marekctr Opublikowano 28 Maja 2017 Opublikowano 28 Maja 2017 Rowerek naprawdę ciekawy wygląda ok. i osprzęt spoko. Dwa pytania: Musi szybko składałeś, bo opona z tyłu źle założona. Jak się sprawuje siodełko?
specialized34 Opublikowano 28 Maja 2017 Autor Opublikowano 28 Maja 2017 Nie oponka dobrze jest założona są kierunkowe jak je pierwszy raz założyłem to tez mi się wydawało że źle ale jest ok a siodełko sprawuje się świetnie przyklejony do niego jestem niesamowicie ale troszkę trzeszczy w terenie i to mnie irytuje musiałem się przyzwyczaić bo twarde ale dobre spodenki i długie trasy niesprawiaja problemu
marekctr Opublikowano 28 Maja 2017 Opublikowano 28 Maja 2017 Jest taka opcja w oponach kierunkowych Maxxis ikon przednia zgodnie z rotacją tylna odwrotnie żeby lepiej kopała i napędzała w terenie.
Rekomendowane odpowiedzi