Skocz do zawartości

Koła dt swiss vs spank

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak w temacie przymierzam się do kupna zestawu kół co polecicie dt czy spanka mam do wyboru 3 zestawy  Spank Spice Race 28  Spank Ozzy Evom 28. DT Swiss M1900. Najbardziej mi odpowiadają te dt pytanie czy spanka nie będą lepsze chodzi mi o mocne obręcze do 29 era, bo te fabryczne koła w rowerku co jakiś czas muszę oddawać do centrowania ważę 88kg. Może coś innego macie jakieś propozycje? 

Jeżdżę głównie rekreacyjne czasem pojadę do na lekkie hopki w lesie nic szalonego jeżdżę na sztywnej ramie. 

Opublikowano

Ja mam obręcze EX471 DT i żadnego problemu z centrami, sztywne, lekkie ale trochę kosztują.

Opublikowano

Fajne, ale trochę poza moim budżetem. Co powiecie na taki zestaw. 

Obręcze SPANK SUBROSA 30 EVO AL 29, 

Piasty Novatec NT-D791SB NT-D792SB szprychy cn spoke 2,0 mosiężne nyple. 

Opublikowano

Piasty Novateca ten model mogę polecić śmiało, do XC i trailu są super do Enduro hmyyy...mogą być ciut za słabe chyba że ważysz mało? :)

Opublikowano (edytowane)

Nie do enduro xc rekreacyjne, a i kolega co składa mówił, że wystarczą i nie jeżdżę bardzo w błocie ważę 87kg jak mi się uda to 80/82 będę ważył pod koniec sezonu czasem wyskoczę do lasu mamy lekkie hopki i dropy z tym, że fabryczne obręcze nie wyrabiają.

A jeżdżę na hardtailu 29 Focus Black Forest.

Edytowane przez Kamyko
Dodałem kilka zdań
Opublikowano

to te novateci dadzą radę aż nadto :D Ja zawsze polecam novateci bo majją zarąbisty stosunek cena-jakość. 

• Pomógł 1