Kamyko Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Witam, jak w temacie przymierzam się do kupna zestawu kół co polecicie dt czy spanka mam do wyboru 3 zestawy Spank Spice Race 28 Spank Ozzy Evom 28. DT Swiss M1900. Najbardziej mi odpowiadają te dt pytanie czy spanka nie będą lepsze chodzi mi o mocne obręcze do 29 era, bo te fabryczne koła w rowerku co jakiś czas muszę oddawać do centrowania ważę 88kg. Może coś innego macie jakieś propozycje? Jeżdżę głównie rekreacyjne czasem pojadę do na lekkie hopki w lesie nic szalonego jeżdżę na sztywnej ramie.
Kruk Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Ja mam obręcze EX471 DT i żadnego problemu z centrami, sztywne, lekkie ale trochę kosztują.
Kamyko Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Fajne, ale trochę poza moim budżetem. Co powiecie na taki zestaw. Obręcze SPANK SUBROSA 30 EVO AL 29, Piasty Novatec NT-D791SB NT-D792SB szprychy cn spoke 2,0 mosiężne nyple.
Kruk Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Piasty Novateca ten model mogę polecić śmiało, do XC i trailu są super do Enduro hmyyy...mogą być ciut za słabe chyba że ważysz mało?
Kamyko Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2019 (edytowane) Nie do enduro xc rekreacyjne, a i kolega co składa mówił, że wystarczą i nie jeżdżę bardzo w błocie ważę 87kg jak mi się uda to 80/82 będę ważył pod koniec sezonu czasem wyskoczę do lasu mamy lekkie hopki i dropy z tym, że fabryczne obręcze nie wyrabiają. A jeżdżę na hardtailu 29 Focus Black Forest. Edytowane 20 Sierpnia 2019 przez Kamyko Dodałem kilka zdań
Kruk Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 to te novateci dadzą radę aż nadto Ja zawsze polecam novateci bo majją zarąbisty stosunek cena-jakość. 1
Rekomendowane odpowiedzi