Kajko85 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Witam szaje ! Przymierzam się do zakupu nowego kasku Kask Mojito X. Niestety nie mam go jak przymierzyć a obwód mojej głowy (58) znajduje się na końcu zakresu rozmiaru M (do 58). Czy macie doświadczenie z rozmiarówką tych Modeli ? Lepiej zamówić M (do 58) czy L (od 59). Dzięki z góry za pomoc.
Gość Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Jeśli nie masz jak przymierzyć, to ja bym wzięła większy. Wystarczy czapka lub bandana pod kaskiem i już może być za ciasny. Możesz też zamówić oba rozmiary i jeden odesłać.
lukaszko Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 A ja ci radze nie kupuj go w ciemno. Ma specyficzne skórzane zapięcie które ogranicza regulację pasków. Ja mam rozmiar głowy 58 i mierzyłem rozmiar L który pasował idealnie. Już miałem kupować ale okazało się że po zapięciu pasków nie jestem w stanie ich regulować żeby nie dotykały uszów. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 1
Kajko85 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2019 48 minut temu, lukaszko napisał: Już miałem kupować ale okazało się że po zapięciu pasków nie jestem w stanie ich regulować żeby nie dotykały uszów. Dzieki za odpowiedz ! W Mojito X nie ma mozliwosci ich regulacji ?
lukaszko Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Jest regulacja ale podbródek jest ze skórzanej wstawki kilka centymetrów i nie da się tak jak w innych kaskach w pełni przesuwać pasków. Ale problem będzie tylko wtedy jeśli masz głęboką(wysoką) głowę. Jak jesteś typowy powinno być ok. Nie mniej radze przymierzyć. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 1
Kajko85 Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Hej Kupilem Kask w rozmiarze L i lezy na mnie bardzo dobrze Dziekuje za wszystkie podpowiedzi
amator2kolek Opublikowano 28 Października 2019 Opublikowano 28 Października 2019 (edytowane) Przepraszam, w złym wątku się wpisałem Edytowane 28 Października 2019 przez amator2kolek
Rekomendowane odpowiedzi