Pony Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Witam serdecznie pracuję na trochę dziwnym projektem roweru z napędem 3 blaty z przodu i zębatka z tyłu. Potrzebuję manetkę 3rz na prawą stronę kierownicy, nigdzie nie mogłem takiej znaleść. Może ktoś z was widział lub zna jakiś patent na ową sytuację?
SzpiceR Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Revoshifta sobie załóż "odwrotnie" IMO pomysł w założeniu idiotyczny. Zmiana przełożeń przednią przerzutką jest o wiele mniej efektywna niż tylną
Kruk Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Możesz sobie założyć 3 rzędową przerzutkę Nexus'a obrotową ale jakie ona ma stopniowanie to za Chiny nie wiem.
Pony Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Właśnie szukam informacji o tym nexus'ie ale mam jeszcze jeden plan.
Kruk Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 A jaki? Bo przyznam ciekawy-szalony ten pomysł z przerzutką przednią bez tylnej
Gość Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Jak zdejmiesz tylna przerzutkę to co będzie naciągać łańcuch?
Pony Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Panowie efekt tego projektu po ukończeniu udostępnie w tym poście. Z tyłu będzie napinacz od Shimano z modelu alfine.
inforobert Opublikowano 14 Września 2019 Opublikowano 14 Września 2019 W dniu 16.08.2019 o 14:06, Kruup napisał: Jak zdejmiesz tylna przerzutkę to co będzie naciągać łańcuch? Napinacz. Z Alfine są dwa modele, ale są też tańsze innych firm. Wygodniej będzie założyć piastę planetarną. W dniu 16.08.2019 o 15:51, Pony napisał: Panowie efekt tego projektu po ukończeniu udostępnie w tym poście. Z tyłu będzie napinacz od Shimano z modelu alfine. Rower poziomy ?
Rekomendowane odpowiedzi