Skocz do zawartości

Spodenki Odlo Scott Sram oryginał vs aliexpress

AHABI ONE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Spodenki z aliexpress :

Słaba jakość szycia, wszystkie obszycia materiałów zwykłym sciegiem - płaskie szwy= brak. 

Materiał wygląda dobrze, nie marszczy się ,a czy będzie oddychał, nie sprawdzę  (rozmiar za mały )

Wkładka w dotyku i na pupie, da się  w tym jeździć na trening, ale nie w maratony(zdjęcie podglądowe wkładki, prawa strona ) 😛

Kolorystyka podobna co do oryginału, no może odcień inny i biały kolor nogawki , a nie szary, jak w oryginale.Brak napisu Scott wzdłuż nogawek ,tak jak w oryginalnych Odlo .Silikonowe podszycie nogawki, szału nie ma z jakością, zwykła taśma al'a silikon . 

Rozmiar XL, nie jest rozmiarem XL w przypadku oryginału Odlo...To raczej "L"..przy wzroście 179cm i wadze 82kg w udzie oraz szelki zbyt obcisłe. 

Ogólnie ujdzie, jak za te pieniądze około 100zł 

Odlo Scott Sram :

Koszt 260zł (mnie udało się za tyle kupić )

Rozmiar XL pasuje idealnie. ..Materiały oddychają, wkładka świetna  (34km wczoraj ) nic nieuwiera ,komfortowo przejechane km'y .Moim zdaniem, zakup udany i godne polecenia. 

20190813_184340.jpg 20190813_184426.jpg 20190813_184536.jpg 20190813_184501.jpg

Edytowane przez AHABI ONE
Opublikowano

no i oryginał nie grozi, jak to mówią angielska "wardrobe malfunction", czyt. nie będziesz jeździł z gołym tylkiem :P 

Opublikowano

Ogólnie jest tak, że lepiej jest kupić chiński produkt sygnowany ich własną marką niż chińską podróbkę znanej marki. Ta druga zwykle ma jakość taką sobie, bo całość starań pochłonął napis na gaciach.

Opublikowano

Wkładka : 

Mam tą samą w chińczykach za komplet 8 dych za cały strój, przejechałem sobie na strzał z chaty do Białowieży, czyli jakieś niecałe 6 stówek i nic. Zajechałem wczoraj, dziś siadłem i pojechałem na zakupy 55 km i nadal nic.

Ale tu problem leży zupełnie gdzie indziej.

Opublikowano

Pozbyłem(czyt. sprzedaż ) się tych z Aliexpressu  😜

Opublikowano

Czołem!

@AHABI ONE ta wkładka czerwono niebieska jest w oryginalnych spodenkach czy w tych z Aliexpress? Pytam ponieważ kupiłem niedawno na Allegro takie spodenki (te z kolorową wkładką) i zastanawiam się czy to oryginał czy też podróbka :P Co prawda mają napis Scott wzdłuż nogawek ale na wewnętrznych zakończeniach nogawki nie mają napisu Odlo. 

Pozdrawiam,

Opublikowano

Zdjęcia losowo wrzuciłem, ale odpowiedź już otrzymałeś. ☺

Opublikowano

No to chyba mi się trafiła jakiejś lepszej jakości podróbka bo po całym wielogodzinnym dniu etapówki czułem się jakbym jechał na fotelu ;) 

Tak czy inaczej, dzięki za info :)