Szadai Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Cześć jak wyciągnąć bieżnię zapadek z piasty? Muszę ją wymienić. Potrzebny element mam ale nie mam zielonego pojęcia, w jaki sposób wyciągnąć starą. Na ineternetach nie ma klucza do wyciskania/wciskania bieżni są tylko do wkręcania i wykręcania gwintowanych bieżni. POMOCYY! PIASTA TO NOVATEC Poniżej daję zdjęcie bieżni wciskanej (nie mojej)
Kruk Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Od razu widać że to novatec tam gdzie masz 2 blisko pęknięcia spróbuj wyłamać delikatnie jakiś ostrym śrubokrętem, a reszta powinna puścić. Niestety nie wiem czy Novatec dobrze zrobił dając wciskane bieżnie do zapadek zamiast jak miał wkręcane... Nie znajdziesz wyciskarki do tych bieżni bo ich nie ma Musisz delikatnie próbować wykruszyć tak jak piszę, zwłaszcza tam gdzie są 2 pęknięcia koło siebie, widać tam że chce tamta część bieżni wyskoczyć.
Szadai Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Godzinę temu, Kruk napisał: Od razu widać że to novatec tam gdzie masz 2 blisko pęknięcia spróbuj wyłamać delikatnie jakiś ostrym śrubokrętem, a reszta powinna puścić. Niestety nie wiem czy Novatec dobrze zrobił dając wciskane bieżnie do zapadek zamiast jak miał wkręcane... Nie znajdziesz wyciskarki do tych bieżni bo ich nie ma Musisz delikatnie próbować wykruszyć tak jak piszę, zwłaszcza tam gdzie są 2 pęknięcia koło siebie, widać tam że chce tamta część bieżni wyskoczyć. Tylko w tym problem, że moja bieżnia jest cała ale "zjechana" od środka. Myślałem też żeby podpiłować poziomo robiąc dwa rowki na jakiś płaskownik i wtedy może zadziała to jak hak 😀
Kruk Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 A to zmienia postać rzeczy. Byś musiał; -Albo podpiłować delikatnie -albo zrobić taki klucz? z końcówką w kształcie litery "L" gdzie ten koniec dolny musiałby być wąski by spróbować wejść pod spód bieżni i po woli z każdej stronie po troszku go wypychać.
Rekomendowane odpowiedzi