dark_rider55 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Cześć. Przez nieuwagę i dużą nieostrożność krzywo wkręciłem śrubę przy kapslu w szosie, użyłem za dużo siły i w efekcie śruba jest wkręcona do połowy i... Mogę nią kręcić w dwie strony - nie daje to żadnej reakcji, totalnie nic się z nią nie dzieje - ani się nie wkręca, ani nie wykręca. Rower jest nowy, usuwałem podkładkę spod mostka.... Czy przez tę nieuwagę napytałem sobie wielkiej biedy? Tj. wymiana widelca i czy to w ogóle jest do zrobienia? Tak jak mówiłem - śruba nie reaguje, kręci się po prostu w kółko. Ani to wykręcić ani wkręcić....
Gość Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Z czego jest zrobiona rura sterowa widelca? Jak aluminium to nowa gwiazdka zalatwi problem. Jak carbon to mozliwe, że ekspander się poluzował.
dark_rider55 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2019 7 minut temu, PrzeLuka napisał: Z czego jest zrobiona rura sterowa widelca? Jak aluminium to nowa gwiazdka zalatwi problem. Jak carbon to mozliwe, że ekspander się poluzował. Witaj, rura sterowa jest aluminiowa. W serwisie dadzą radę to wykręcić (ja nie mogę, po prostu się kręci w kółko i papa :D)? Może mają jakieś szamańskie metody :D
mareq Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Skoro śruba wystaje to możesz uciąć jej łeb, zdjąć kapsel i wybić śrubę razem z gwiazdką w dół (wyleci spodem widelca). Potem montujesz nową gwiazdkę, nowa śruba i gotowe. Jeśli cię to przerasta manualnie do uderz do serwisu. Operacja nie jest skomplikowana i nie powinna dużo kosztować.
Kruk Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Dokładnie, podejdź do serwisu jak nie masz zdolności manualnych. Jest sposób na ciągnięcie śruby i odkręcanie jej ale to ktoś najlepiej jak podważa śrubę a drugi kręci.
Rekomendowane odpowiedzi