Skocz do zawartości

Kaseta XT czy będzie pasować

Wojtek - Cube

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam takie pytanie mianowicie jestem na etapie kupowania kasety do mojego projektu i właśnie trafiła mi się w dobrej cenie kaseta nowa zapakowana Shimano XT CS-M8000 11r. 11-42. ( poniżej 200 zł )
Posiadam już korbę Shimano XT FC-M8000 ( nie bosst ) 36x26 175mm i przerzutkę przednią Shimano XT FD-M8020-D do tego bd kupiona przerzutka Shimano XT RD-M8000-DSGS, ShadowPlus 11-Speed Direct Mount ( co to znaczy to D przed SGS jeśli ktoś podpowie ? ) czy bez tego D to jest to samo.

Pytanie brzmi czy ta kaseta 11-42 bd dobrze działać ( bez żadnych problemów ) z resztą czy też musi być kaseta 11-40 ??. Bo nie chcę się wpakować, bo sprzedający mówi bierz bd dobra wole spytać fachowców.

Dodam jeszcze, że tylna oś 12x142

Pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)

D jak Direct Attachement 😁 czyli montaż bezpośredni. 

Edytowane przez Franz Mauer
Opublikowano

Powinno działać 11-40 jest do 2 blatów to też 2 ząbki więcej bez problemu też obsłuży. 

Opublikowano

PrzeLuka patrze w to co mi podesłałeś i to czarna magia dla mnie 😂

Opublikowano

Czyli rozumiem ze wszystko bd działać poprawnie i nie bd żadnych problemów ?

Opublikowano

To jest adapter tylnej przerzutki, powinien być w przerzutce jeśli nie to trzeba go do kupić.

Opublikowano

Te wydłużone haki występują w ramach Cube, Radon, te haki stosuje się bez tego adaptera, jeśli chciałbyś przerzutkę SRAM to musisz zmienić jak na normalny krótki.

Opublikowano

Ja mam właśnie ramę Cube taką jak na tym zdjęciu i też ma być ta sama przerzutka Shimano czyli nic nie musze kupować tzn. tego adaptera ? i mocuje do tego haka do ramy ( pytam tak dla jasności ) i bd działać cala kaseta 11-42 ?

Opublikowano

Nie nic nie musisz dokupować, a jak masz ten długi hak przerzutki to musisz ten adapterem z przerzutki zdemontować :)

Opublikowano

A nie prościej chłopaki napisać koledze,że:

Tak będzie kompatybilna!

Kaseta 11-40 do napędów 1/2/3x11

Kaseta 11-42 do napędów 1/2x11

Kaseta 11-46 do napędów 1x11

• Lubię to! 1
Opublikowano

Dokładnie tak tu trzeba jak do amatora w tych sprawach tak lub nie 😊 Dziękuję bardzo za pomoc więcej pytań na tą chwilę nie mam ale zapewne jeszcze bd miał w późniejszym czasie. 

Pozdrawiam.     

Opublikowano

To powodzenia i jak coś pytaj śmiało, jak widzisz na tym forum zaraz ktoś odpiszę i doradzi :)