ludojad Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 (edytowane) Ponoć nie ma złych produktów, a są tylko źle wycenione (tak jak nie ma brzydkich kobiet tylko czasem wina brak) Jednakże zdarzają się jeszcze rowerowe akcesoria i części których kupno w 90% mija się z celem. Ja zacznę od licznika, który sam posiadam i doprowadza mnie do szału. Jest to Blackburn Atom SL 5.0 https://www.amazon.com/Blackburn-Atom-SL-5-0-Cyclometer/dp/B006229Y5C http://www.blackburndesign.com/en_eu/cyclometers/atom-sl-5-0-cyclometer-3.html Co ciekawe to nie jest wcale tania zabawka bo kosztuje tak z 200 szekli, a mimo to stwierdzam, że ktoś kto to łachtajstwo zaprojektował nie spędził dnia na rowerze. to co najbardziej denerwuje to przerwy w działaniu. Z 10 km potrafi urwać z 700 metrów. Zależny to bardzo od pogody oraz tego czy miałeś kaprys umieścić licznik na mostku. To tak jakby mieć zegarek co gubi minutę w ciągu godziny. Jak pojawiają się problemy z zasięgiem to nigdy nie wiesz czy obecne wskazanie prędkości jest sprzed 15 sekund czy aktualne. Po prostu wskazanie ma lagi. Zasięg zaprojektowano na 22" co jest wartością na wpół widelca..., ale jak spojrzysz na sensor i magnes jaki jest w komplecie najwięcej sensu ma on przy samej piaście bo inaczej magnes jest za daleko czujnika poza tym czujnik w połowie widelca wygląda tragicznie (przy dwóch stówkach możesz wymagać trochę estetyki) magnes pasuje dobrze tylko do płaskich szprych w trybie scan pokazuje funkcje, których nie używasz obecnie (np. ETA) Trochę pomogło mi to, że do czujnika zmieściłem 2 baterie "pastylki", ale i tak trzeba je wymieniać dość często. Nie polecam, a szkoda bo Blackburn Atom funkcjonalnie jak i ergonomicznie jest bardzo spoko. Mocne 2 na 10 Was też zachęcam do dodania swoich złych doświadczeń ze szpejem by oszczędzić szkalowania języka polskiego innym użytkownikom. Pozdrower! Edytowane 25 Maja 2017 przez ludojad 3 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi