Skocz do zawartości

Trek Superfly 9.8 X1 2015r

Leektor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich czas pokazać mojego plastika :

pełna konfiguracja : http://archive.trekbikes.com/pl/pl/2015/Trek/superfly_9_8_x1#/pl/pl/2015/Trek/superfly_9_8_x1/details

Amortyzator to RS SID RL

Modyfikacje w stosunku do oryginału :

- sztyca zamieniona na dłuższą - Easton'a - ale i tak pójdzie do wymiany bo potrzebuje bez offsetu,

- przednia opona na Continental X-king 2.2 Race Sport ( waga : <550g),

- gripy wymienione ze starego rowerku - Esi w ogóle mi nie pasują ,

- dodane koszyki specialized

Waga to 10.6kg 

to tyle :):)

DSC_0174.JPG Edytowane przez Leektor
  • Pomógł 1

To mój pierwszy 29-er i do tego na wypasie. Długo zbierałem i jest :D Zdjęcia postaram się dodać, teraz rower trochę upaciany więc nie wypada :P

Odnośnie napędu 1x11 wg mnie jest jeden problem eksploatacyjny. zakres kasety 10-42 wg mnie jest wystarczający ale jeśli na tym samym rowerze jeździsz wszędzie ( łącznie z treningami na szosie ) to zazwyczaj korzystasz z dolnego zakresu kasety ( która jest jednak droga) i jest szansa na szybsze jej zjechanie. Ja dokupiłem od Banlessa blat 36 ( orginał to 32) aby przesunąć łańcuch w kasecie na większe zęby. Odnośnie Banlessa to blaty anodowane tak sobie trzymają kolor ¬¬ reszta jest oki.

Widzę, że z tyłu masz oponę Bontragera. Który to Bontrager - XR1? 

No i jak Twoim zdaniem wypada porównanie opony Bontragera do X-Kinga Continentala?

11 godzin temu, Łabędź napisał:

Widzę, że z tyłu masz oponę Bontragera. Który to Bontrager - XR1? 

No i jak Twoim zdaniem wypada porównanie opony Bontragera do X-Kinga Continentala?

Tak to xr1 ale w orginale mialem szer 2.0 - taka jest z tylu . Conti na przod pojawila sie wlasnie dlatego ze troche za wasko bylo w terenie. Nie mam dobrej techniki ale taki komplet daje rade, plusy obu gum sa takie ze szybko sie czyszcza i sa szybkie. Trzeba tylko pamietac ze xkingi sa waskie te 2.2 to prawie tak samo szer jak ten xr1 2.0