Anton Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Witam Czy w sklepach sportowych typu go sport itp. warto jest kupic rower? Np w go sport jest kross esprit b3? Ma zblizona specyfikacje do kross level b6 z 2016r. Ale nie wszystko ma takie jak b6. Czy to nie ryzyko kupowac w takich sklepach rowery? Odnośnik do komentarza
egzo23 Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Ryzyko może stanowić mało kompetentny serwis, ale to tylko moje gdybanie.Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Red Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 A dlaczego? Rama jest od Kross'a i obowiązuje na nią taka sama gwarancja jak na rower kupiony w sklepie rowerowym. A czy specyfikacja ci odpowiada to już inna sprawa. @egzo23 serwisem tych rowerów nadal zajmuje się Kross. Sklep odpowiada raczej za kwestię transportowe. Odnośnik do komentarza
egzo23 Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 No właśnie. Czyli co? Przegląd gwarancyjny i rower odsyłają? Albo jak coś drobnego się sypnie?Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 35 minut temu, Anton napisał: Witam Czy w sklepach sportowych typu go sport itp. warto jest kupic rower? Np w go sport jest kross esprit b3? Ma zblizona specyfikacje do kross level b6 z 2016r. Ale nie wszystko ma takie jak b6. Czy to nie ryzyko kupowac w takich sklepach rowery? Nie ma żadnego ryzyka. Takie sklepy to jest kolejny sposób dystrybucji wyrobów. Obowiązują te same zasady gwarancji, reklamacji, rękojmi jak gdybyś kupił w salonie Kross'a. Czasem nawet okazuje się, że w takich sklepach można trafić model roweru w niższej cenie niż sprzedaje w salonie sam producent Jedynie jak wspomina @egzo23 z usługami serwisowymi wygląda różnie. Jednak i tu bym się nie obawiał,bo jeśli nie dadzą sobie rady w sklepie to już Ciebie jako klienta to nie obchodzi, a sklep zawsze moze zwrócić się do kogoś "mądrzejszego" Odnośnik do komentarza
Anton Opublikowano 25 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 (edytowane) W takim razie ktory lepszy i dlaczego?kross esprit b3 czy kross level b6 z 2016r 57 minut temu, Red napisał: A dlaczego? Rama jest od Kross'a i obowiązuje na nią taka sama gwarancja jak na rower kupiony w sklepie rowerowym. A czy specyfikacja ci odpowiada to już inna sprawa. @egzo23 serwisem tych rowerów nadal zajmuje się Kross. Sklep odpowiada raczej za kwestię transportowe. Specyfikacja odpowiada tylko zastanawiam sie czy w cenie w go sport za esprit b3 za 2999zl na czyms nie zaoszczedzili i dali cos slabszego. Bo jest fajny naped ale....no wlasnie na czyms musieli w tej cenie zaoszczedzic.dlatego pytanie czy warto w takich sklepach kupowac,tu: esprit b3? Edytowane 25 Maja 2017 przez Anton Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 54 minuty temu, Anton napisał: Bo jest fajny naped ale....no wlasnie na czyms musieli w tej cenie zaoszczedzic.dlatego pytanie czy warto w takich sklepach kupowac,tu: esprit b3? Jak prównasz specyfikacje ESPRITA b3 z Go SPort a ESPRITA b3 ze strony Kross to różnicy niema. Po prostu tak wycenili ten model. Zresztą skoro Kross oznaczył konkretny model konkretnymi symbolami to nie powinno być tak, że w jednym sklepie B3 ma inny osprzet,a innym w jeszcze innym sklepie Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Kross sprzedaje swoje rowery w dwóch sieciach sklepów tj. GO SPORT i MARTES SPORT z tego co zauważyłem na przykładzie sklepu martes i rowerów kross Black dają do nich ramy z roczników ubiegłych jakie były w levelach ( ja mam krossa level a3 2014 r a u kolegi w kross Black 2014 r jest włożona rama z kross level 2013 w innym malowaniu) . 53 minuty temu, Anton napisał: Specyfikacja odpowiada tylko zastanawiam sie czy w cenie w go sport za esprit b3 za 2999zl na czyms nie zaoszczedzili i dali cos slabszego. odnośnie to Twojego pytania wracając do krossa black wydaje mi się , że producent zaoszczędził na kierownicy,gdyż zaczęła ona rdzewieć ( co nie powinno miec miejsca w aluminiowej kierownicy) reszta komponentów na plus. Odnośnik do komentarza
Anton Opublikowano 25 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, Franz Mauer napisał: Jak prównasz specyfikacje ESPRITA b3 z Go SPort a ESPRITA b3 ze strony Kross to różnicy niema. Po prostu tak wycenili ten model. Zresztą skoro Kross oznaczył konkretny model konkretnymi symbolami to nie powinno być tak, że w jednym sklepie B3 ma inny osprzet,a innym w jeszcze innym sklepie Jak prównasz specyfikacje ESPRITA b3 z Go SPort a ESPRITA b3 ze strony Kross to różnicy niema. Zgadza sie Ale esprit b3 w go sport to nie to samo co level b3 mimo ze to i to nosi nazwe kross. Espritowi blizej levelowi b6 z 2016r. zwl pod wzgledem osprzetu. Poza tym komponenty tj. Kierownica stery itp esprit nie ma od krosa tylko dali chyba jakies badziewie od siebie. Czyli to taki oszukany kross. Zreszta czy taki go sport moze dawac inne komponenty niz daje kross i miec logo kross? Edytowane 25 Maja 2017 przez Anton Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 1 godzinę temu, Anton napisał: Zreszta czy taki go sport moze dawac inne komponenty niz daje kross i miec logo kross? a to nie jest przypadkiem tak ,że to nie go sport daje inne komponenty niż kross, tylko kross produkuje rower na zlecenie go sport w takiej specyfikacji jakiej sklep złożył zamówienie. Odnośnik do komentarza
Anton Opublikowano 25 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 (edytowane) To bardzo dobre pytanie i chyba graniczace z tajemnica handlowa Popytam krosa i go sport.zobaczymy co odpowiedza Edytowane 25 Maja 2017 przez Anton Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Ten model Krossa jest tożsamy z wersją Level tylko z uwagi, że był robiony do sieci GO Sport Kross zmienił nazwę, aby łatwiej się go identyfikowało, gdy pojawi się reklamaca czy coś takiego. Zatem to ten sam model. Odnośnik do komentarza
Anton Opublikowano 25 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 W zasadzie ten esprit tylko ma rame krosa reszta to inni producenci.natomiast level b3 oprocz ramy posiada takze komponenty od krosa typu siodlo kierownica. np te piasty w espiricie to nie joy tech jak w level b3 tylko jakies dziwadlo nie wiadomo skad. Odnośnik do komentarza
Red Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Piasta w tym Kross'ie Espirt B3 to D041DSE/D142DSE (przód/tył) czyli jednak JoyTech. A skąd? Od Novatec'a. Odnośnik do komentarza
Anton Opublikowano 25 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, Red napisał: Piasta w tym Kross'ie Espirt B3 to D041DSE/D142DSE (przód/tył) czyli jednak JoyTech. A skąd? Od Novatec'a. A kierownica , sztyca i siodlo to od kogo? Tez podaja jakies nieznane nazwy. Na pewno nie od krosa tak jak w levelu b3? 1 godzinę temu, Red napisał: Piasta w tym Kross'ie Espirt B3 to D041DSE/D142DSE (przód/tył) czyli jednak JoyTech. A skąd? Od Novatec'a. To czemu nie napisza ze to joytech tak jak to w levelu b3 opisuja, tylko daja niezrozumiale nazwy? 1 godzinę temu, Red napisał: Piasta w tym Kross'ie Espirt B3 to D041DSE/D142DSE (przód/tył) czyli jednak JoyTech. A skąd? Od Novatec'a. Edytowane 25 Maja 2017 przez Anton Odnośnik do komentarza
Anton Opublikowano 26 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 Joytech to dobrej jakosci piasty? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 26 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 18 minut temu, Anton napisał: Joytech to dobrej jakosci piasty? posiadam te piasty w swoim krossie , mówiąc krótko nic nadzwyczajnego , tania piasta na kulkach dość słabo uszczelniona ( łatwo się serwisuje ) Odnośnik do komentarza
Anton Opublikowano 26 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 1 godzinę temu, samuel_87 napisał: posiadam te piasty w swoim krossie , mówiąc krótko nic nadzwyczajnego , tania piasta na kulkach dość słabo uszczelniona ( łatwo się serwisuje ) Czyli piasty shimano sa lepsze? Odnośnik do komentarza
Red Opublikowano 26 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, Anton napisał: Czyli piasty shimano sa lepsze? W żadnym wypadku. JoyTech to budżetowe piasty Novatec'a. Cechują się sporą wagą i czasami nie są tak estetyczne (matowa anoda dość szybko płowieje) ale nadal są to przyzwoite piasty. 10 godzin temu, Anton napisał: A kierownica , sztyca i siodlo to od kogo? Tez podaja jakies nieznane nazwy. Na pewno nie od krosa tak jak w levelu b3? Pisze jak wół SS-ABK ale nie mam nic do powiedzenia na ich temat poza tym że to budżetowa konstrukcja. Możliwe że za słaba na takiego kozackiego kolarza ja pan. Edytowane 26 Maja 2017 przez Red Odnośnik do komentarza
Anton Opublikowano 26 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 9 minut temu, Red napisał: W żadnym wypadku. JoyTech to budżetowe piasty Novatec'a. Cechują się sporą wagą i czasami nie są tak estetyczne (matowa anoda dość szybko płowieje) ale nadal są to przyzwoite piasty. Pisze jak wół SS-ABK ale nie mam nic do powiedzenia na ich temat poza tym że to budżetowa konstrukcja. Możliwe że za słaba na takiego kozackiego kolarza Nie znam tych skrotow i od kogo pochodza.gdy pisza ze kross to wiem ze to od krossa. Odnośnik do komentarza
egzo23 Opublikowano 26 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 No nie koniecznie od krossa. Sztyce, kierownicę, mostki, to tylko napisy kross mają Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Veronika Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Dzień dobry. Zamierzam kupić Tower do1500 zł. Czy ktoś moglby mi polecić z aktualnej oferty w miarę dobry rower górski damski w tej cenie? Nie znam się na rowerach a jeżdżę ok 60 km tygodniowo po drogach leśnych i nie chcę kupić czegoś nieodpowiedniego. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi