Gregorydeluxe Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Cześć! Przychodzę z pytaniem dotyczącym opon Continental. Niedawno kupiłem zestaw opon szosowych Grand Sport Race 25mm. Po otworzeniu paczki zobaczyłem że na boku opony wszystkie oznaczenia są w kolorze srebrnym. Na zdjęciach w sklepach internetowych ta sama opona ma napisy w standardowych kolorach Continental (żółte). Z czego wynika taka różnica? Czy chodzi o rok produkcji opony?
Maaciek26 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Siema jesteś zadowolony z tych opon ? Bo właśnie planuje takie kupić. To chyba nie ma znaczenia może zdjęcie poglądowe było taki może mają różne warianty kolorystyczne .
Gregorydeluxe Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Ciężko powiedzieć czy jestem bo zazwyczaj jeżdżę na innych ( continental gatorskin) a te kupiłem tylko ze względu na niską cenę.
Maaciek26 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 A odczuwasz jakaś negatywna roznice między grand sport race a gatorskin ? Czy nic takiego nie ma ? Dużo jeździsz ? Mnie również kusi cena bo to będzie drugi komplet opon w tym roku
Gregorydeluxe Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Teoretycznie gatorskiny maja dosyć wysokie opory toczenia ale na poziomie amatorskim raczej nie robi to nikomu różnicy. Przy wyborze opon głównie kierowałem się ich wytrzymałością. Wcześniej jeździłem na ultrasport II i lapalem gumę raz na tydzień. Na gatorskinach przez jakieś 1500km miałem gumę 2 razy. Jeśli chodzi o grand sport race to zrobiłem na nich do tej pory jakieś 300km bez dziur ale głównie po nowych asfaltach wiec szansa na kapcia była mniejsza. 1
Maaciek26 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 To ja przez 3tys km nie przebilem ani razu opon vittoria zaffirio pro chociaż jeździłem po słabym asfalcie . Muszę pomyśleć jak tak . Ale dzięki śliczne
Rekomendowane odpowiedzi