Rowerowa Szajba Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Witam szajbajki. Chodzi dokładnie o model który podałem w tytule. Chciałem w nowej sztycy wymienić śrubę na cos lepszego, pytałem w sklepach, dzwoniłem po internecie. Okazuje się że jest tam zamontowana śruba niestandartowa 7 mm która jest nie do zdobycia nigdzie, jedynie wykonanie na zamówienie tez nie wchodzi w grę bo dzwoniąc czy jest to wykonalne zostało bez jakiejkolwiek odpowiedzi. Ogolnie chińczycy nie wiem gdzie mieli rozum zrobic taka zagrywkę. Więc jako ktoś srubę zepsuje to sie wiąże z zakupem nowej sztycy.
Kruk Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Napisz konkretnie jakie wymiary ma mieć śruba, jaki szerokości gwint, jaki szeroki łepek śruby, ułatwi to pomoc Wyjście by było też takie aby rozwiercić lekko, i prze gwintować na m8 wtedy śrubę bez problemu dostaniesz
Rowerowa Szajba Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2019 (edytowane) Łebek połokragły. Szerokośc łebka 11 mm , długość śruby bez łebka 15 mm pod śrubę M7. Myślałem też o tym rozwierceniu pod m8 Edytowane 2 Sierpnia 2019 przez Rowerowa Szajba
Kruk Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Mogę Ci to wykonać za darmo albo wysłać gwintownik M8 jak chcesz.
Rowerowa Szajba Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Gwintownik rodzice maja pod M8 dzwoniłem własnie do domu. Tylko czy kazdy gwintownik robi standardowy gwint czy tutaj musi byc całkiem inny drobnozwojowy?
Kruk Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 NIe tutaj na pewno jest zwykły, drobnozwojne są do specjalnych zastosowań.
Rekomendowane odpowiedzi