Konrad_ Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 (edytowane) Przymierzam się do kupna roweru typu MTB i moją uwagę zwrócił Giant Talon 1 (GE) 29 2019. Po dłuższym wyszukiwaniu znalazłem na stronie gianta model na rok 2020 i nie wiem czy kupować starszy model czy czekać na premierę nowego modelu? Cena będzie porównywalna czy dużo wyższa? Z góry dziękuje za pomoc. Link do nowego modelu: https://www.giant-bicycles.com/za/talon-29-1-2020 Edytowane 1 Sierpnia 2019 przez Konrad_
Gość Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Nowszy model posiada znacznie lepszy osprzęt. Począwszy od amrtyzatora Raidon vs XCR, zakończywszy na napędzie mix Sram SX/GS vs mix Deore M6000, XT M781 (bez sprzęgła). Co do ceny to nikt Ci nie odpowie na dzień dzisiejszy, bo takiej wiedzy my potencjalni klienci nie mamy. Jeśli cena będzie zbliżona do zeszłorocznego modelu to nie zastanawiałbym się, tylko kupiłbym model na rok 2020.
wolek Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Porównujesz modele na różne rynki. U nas raczej znów będzie dostępny model GE. Wysłane z mojego LIVE 7 przy użyciu Tapatalka
Konrad_ Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Wlasnie zauważyłem różnice rynkowe poszczególnych modeli. Ale znalazłem tez model na rok 2020 (GE) na włoskim rynku. Co o nim myślicie: https://www.giant-bicycles.com/it/talon-29-1--ge--2020 Chociaż dalej nie rozumiem zależności modeli. W każdym kraju odpowiedni model ma inne podzespoły.
werber Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zasadnicza różnica jaką zauważyłem, to napęd: 2x10 vs 1x12 oraz amortyzator: XCR vs Raidon. O ile amortyzator ogólnie rzecz biorąc byłby dla mnie kryterium drugorzędnym, to wybór analizowałbym pod kątem rodzaju napędu. 1
Rekomendowane odpowiedzi