Piotr93 Opublikowano 24 Maja 2017 Opublikowano 24 Maja 2017 Hej Szajbajki ☺ mam pytanie czy do mojego krossa level b3 moge zastosowac na tyl sztywna oś? Oczywiscie wiem ze to wymaga wymiany piasty a w przodzie amora i piasty . Z tylu mam klasyczny drop jest to mozliwe?
Fenthin Opublikowano 25 Maja 2017 Opublikowano 25 Maja 2017 Z przodu tak, z tyłu jedynie jakiś thrubolt 10mm.
bialy1245 Opublikowano 25 Maja 2017 Opublikowano 25 Maja 2017 13 godzin temu, Fenthin napisał: Z przodu tak, z tyłu jedynie jakiś thrubolt 10mm. Czyli jak mam z tyłu zwykły zacisk QR 5mm to moge zamontować oś DT thrubolt 10mm?
Fenthin Opublikowano 25 Maja 2017 Opublikowano 25 Maja 2017 Owszem. O ile będziesz miał odpowiednią piastę. Albo dedykowana pod 10mm, albo 12mm i redukcja.
bialy1245 Opublikowano 25 Maja 2017 Opublikowano 25 Maja 2017 2 godziny temu, Fenthin napisał: Owszem. O ile będziesz miał odpowiednią piastę. Albo dedykowana pod 10mm, albo 12mm i redukcja. Czy dzięki takiej zmianie zyskam na sztywnosći?
Fenthin Opublikowano 25 Maja 2017 Opublikowano 25 Maja 2017 (edytowane) Prawdopodobnie... nie. A jeśli nawet, nie będzie to raczej odczuwalne. I piszę to pomimo tego, że sam jakiś czas temu wydałem kasę na taką modyfikację. Nie miałem jednak czasu, by sprawdzić efekty, więc nie będę Ci też ściemniał. Przy czym to byłby efekt uboczny. Miałem inny cel - poprawę regularności osadzenia koła w hakach, bo szczelina hamulca jest bardzo mała i każda potrzeba zdjęcia koła powoduje u mnie nerwicę. Edytowane 25 Maja 2017 przez Fenthin
Rekomendowane odpowiedzi