Skocz do zawartości

Witam mam problem z taką manetką.

Kamil193
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Kamil193,

Rekomendowane odpowiedzi

• Rozwiązanie
Opublikowano

https://www.google.com/search?q=shimano+sl-rs45+revoshift+przednia+naprawa&client=ms-android-lge&biw=412&bih=691&tbm=isch&prmd=sivn&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwjDyv-x9tzjAhXEs4sKHei1DBoQ_AUIEigC#imgrc=s5-JD2RfP1hglM

Prawa manetka chodzi jak nowa ale lewa między 3. a 2. biegiem ma normalny przeskok a piedzy 2. a 1. biegiem prawie wogóle nie ma przeskoku. Czy wiecie czy to da sie naprawić czy nie(tj. stary rower ale manetki nie są aż takie stare mają niecałe pół roku. Nie chciał bym kupywać znowu nowych manetek.

Opublikowano

Nie naprawiaj kup nową...

To jest jedna z najtańszych manetek na rynku.

Opublikowano (edytowane)

Ale ja nie chciał bym kupywać kupować nowej manetki bo już i tak dużo włożyłem w ten rower. Poza tym pytam się czy się da naprawić.

Edytowane przez SpiderMAN
Opublikowano

Rozbierz i sprawdź, skąd mamy wiedzieć co się stało, może po prostu linka źle się gdzieś ułożyła.

Taka nowa manetka kosztuje jakieś 20-25 złotych, używka z dyszkę więc bez jaj z inwestycjami.

• Lubię to! 1
Opublikowano
Godzinę temu, SzpiceR napisał:

Rozbierz i sprawdź, skąd mamy wiedzieć co się stało, może po prostu linka źle się gdzieś ułożyła.

Taka nowa manetka kosztuje jakieś 20-25 złotych, używka z dyszkę więc bez jaj z inwestycjami.

Dokładnie, rozbieranie jej nie ma sensu, to jednorazówka.

https://allegro.pl/oferta/dzwignia-manetka-przerzutki-przod-revoshift-rs35l-7347303757

W zestawie masz linkę nową, która około 9zł będzie warta, ja bym nie rozbierał...

Opublikowano

Kiedyś rozebrałem taką manetkę, nie pamiętam co się stało, ale złożyć to to nie lada wyczyn.