kAs-09 Opublikowano 29 Lipca 2019 Opublikowano 29 Lipca 2019 Posiadam napęd 2x11 Shimano Ultegra 105. W manetce przedniej przerzutki w sumie mam słyszalne w sumie 3 kliki. Ta przerzutka przednia chodzi tak, że gdy mam na mniejszym blacie z przodu i chcę zmienić blat na większy sekwencja jest następująca: Klikam manetką raz. Nic się nie dzieje. Klikam drugi raz. Słyszę dwa kliki. Wchodzi mi na większy blat. Nie jest tu coś źle ustawione z trymowaniem, czy ten typ tak po prostu ma.... ? Nie powinno to iść do połowy jakoś przy pierwszym kliku?
Łukasz_P Opublikowano 29 Lipca 2019 Opublikowano 29 Lipca 2019 To Ultegra czy 105? Nie wiem jak w Ultegrze, ale w 105 przesuwasz dźwignię do połowy i wtedy następuje trymowanie, a jak pociągniesz dalej do końca, to wbijasz na blat.
SzpiceR Opublikowano 29 Lipca 2019 Opublikowano 29 Lipca 2019 20 minut temu, kAs-09 napisał: Klikam manetką raz. Nic się nie dzieje. Chyba po prostu masz za luźną linkę
kAs-09 Opublikowano 29 Lipca 2019 Autor Opublikowano 29 Lipca 2019 40 minut temu, Łukasz_P napisał: To Ultegra czy 105? Nie wiem jak w Ultegrze, ale w 105 przesuwasz dźwignię do połowy i wtedy następuje trymowanie, a jak pociągniesz dalej do końca, to wbijasz na blat. Na pewno 105. W takim razie cośtam musiało jeszcze być Ultra napisane No to znaczy, że jest coś źle wyregulowane...
Rekomendowane odpowiedzi