paulvanmat Napisano 24 Maj 2017 Udostępnij Napisano 24 Maj 2017 Siemanko od dwóch miesięcy posiadam Krossa Level B3, biorę udział w cyklu Kaczmarek electric MTB ale teraz planuje wystartować w III Wolsztyńskim Maratonie Rowerowym na moim Krossie. Serdecznie zapraszamy również Was:) klasyfikacja jest szosowa i inne rowery, dystanse: MINI - 72,6 km; MEGA - 145,2 km; GIGA - 217,8 km Info na stronie: http://www.kkfp.pl/index.php Wracając do mojego tematu szukam fajnych nie drogich rogów do mojego Krossa aby na szosie zwiększyć wygodę mojej jazdy:) coś polecacie? Odnośnik do komentarza
suqub Napisano 24 Maj 2017 Udostępnij Napisano 24 Maj 2017 Kwestia rogów jest dość indywidualna. Ja lubię jak są na końcu zakrzywione do środka, tak delikatnie a nie 10 cm. Dodatkowy chwyt. Info o zawodach daj w odpowiednim dziale. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 24 Maj 2017 Udostępnij Napisano 24 Maj 2017 Mi bardzo pasują proste rogi z Decathlonu - koszt coś 54-56 złotych. Dobrze jest przed kupnem rogi w rękę chwycić, bo u mnie na przykład okazało się, że rogi określane mianem ergonomicznych już na wstępie piły mnie w palce. Posiadam małe płetwy, więc to może dlatego. Odnośnik do komentarza
paulvanmat Napisano 25 Maj 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Maj 2017 A powiedzcie mi chłopaki bo jestem akurat w tym laikiem czy jest możliwość nie przesuwania wszystkiego na kierownicy lub tez nie ucinania gumy tak aby np na teren w las zdjąć rogi i mieć normalną kiere a na szosę je zakładać? Można na gumę rękojeści? Odnośnik do komentarza
suqub Napisano 25 Maj 2017 Udostępnij Napisano 25 Maj 2017 Lipa. Trzeba to zrobić. Pytanie dlaczego rogi chcesz w las zdjac Przecież w lesie są one właśnie potrzebne. Odnośnik do komentarza
paulvanmat Napisano 25 Maj 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Maj 2017 Nigdy nie jezdzilem z rogami dlatego pytam Odnośnik do komentarza
suqub Napisano 25 Maj 2017 Udostępnij Napisano 25 Maj 2017 Na podjazd w lesie idealne. Odnośnik do komentarza
Puncu Napisano 25 Maj 2017 Udostępnij Napisano 25 Maj 2017 Można, tylko musisz kupić rogi wpuszczane w kierownice. Odnośnik do komentarza
suqub Napisano 25 Maj 2017 Udostępnij Napisano 25 Maj 2017 Racja@Puncu. Tylko czy one tak dobrze trzymają? Odnośnik do komentarza
Puncu Napisano 25 Maj 2017 Udostępnij Napisano 25 Maj 2017 Jak będą plastikowe to pewnie nie. Zasada działania jest jak mostek jednocalowy. On przecież dobrze trzyma Odnośnik do komentarza
suqub Napisano 25 Maj 2017 Udostępnij Napisano 25 Maj 2017 Ok. Jedyny minus jaki widzę to lekki poszerzenie kierownicy. Jednak można to postrzegać jako plus Odnośnik do komentarza
Lesky Napisano 17 Sierpień 2017 Udostępnij Napisano 17 Sierpień 2017 Które rogi lepsze? Pierwsze mają taki kąt i obawiam się, że mogą być w tym miejscu nie wygodne. Mają 160mm, a te drugie 110. Odnośnik do komentarza
krzysiunowak Napisano 20 Lipiec 2018 Udostępnij Napisano 20 Lipiec 2018 (edytowane) Jakby ktoś się zastanawiał to są takie opcje: Zintegrowane rogi z chwytami ver 1 za 55 zł Zintegrowane rogi z chwytami ver 2 za 200 zł :) A tych używam osobiście i nie narzekam Rogi montowane obok chwytów za 65 zł Edytowane 20 Lipiec 2018 przez krzysiunowak Odnośnik do komentarza
Kruk Napisano 10 Wrzesień 2018 Udostępnij Napisano 10 Wrzesień 2018 Od zawsze jeżdżę z rogami i nie wyobrażam sobie bez, kiedyś jeździłem na Force aero białych aktualnie zainwestowałem w mojego staruszka i dałem mu Authorowe rogi: https://allegro.pl/rogi-kierownicy-author-carbon-acp-208-nowe-wyprz-i7402699679.html Jak to Carbon mega lekkie, super wyglądają i są przynajmniej dla mnie mega wygodne.Niestety tak jak przedmówcy piszą, z rogami to tak jak z siodłami, każdy ma ciut inne ręce i co innego będzie mu pasowały, ja mam dość spore grabie i mi takie rogi pasują. Odnośnik do komentarza
Kuba_Kuba Napisano 11 Wrzesień 2018 Udostępnij Napisano 11 Wrzesień 2018 Lesky, ja w poprzednim rowerze miałem zamontowany model Kellys'a, który pokazałeś na zdjęciu. Muszę powiedzieć, że bardzo dobrze układały się pod dłonią. Długość prostego odcinka idealnie wpasowała mi się w dłoń i chwyt był pewny. Jeżeli chodzi o kąt, to ja miałem je podniesione o kilka stopni i to "zagłębienie" dodatkowo nie pozwalało ześlizgiwać się rękom podczas agresywniejszej jazdy. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi