Skocz do zawartości

Szukam odpowiednich rogów...

paulvanmat

Rekomendowane odpowiedzi

Siemanko :) od dwóch miesięcy posiadam Krossa Level B3, biorę udział w cyklu Kaczmarek electric MTB ale teraz planuje wystartować w III Wolsztyńskim Maratonie Rowerowym na moim Krossie. Serdecznie zapraszamy również Was:) klasyfikacja jest szosowa i inne rowery, dystanse: MINI - 72,6 km; MEGA - 145,2 km; GIGA - 217,8 km

Info na stronie:

http://www.kkfp.pl/index.php

Wracając do mojego tematu szukam fajnych nie drogich rogów do mojego Krossa aby na szosie zwiększyć wygodę mojej jazdy:) coś polecacie?

Kwestia rogów jest dość indywidualna. Ja lubię jak są na końcu zakrzywione do środka, tak delikatnie a nie 10 cm. Dodatkowy chwyt.

Info o zawodach daj w odpowiednim dziale.

Mi bardzo pasują proste rogi z Decathlonu - koszt coś 54-56 złotych. Dobrze jest przed kupnem rogi w rękę chwycić, bo u mnie na przykład okazało się, że rogi określane mianem ergonomicznych już na wstępie piły mnie w palce. Posiadam małe płetwy, więc to może dlatego.

A powiedzcie mi chłopaki bo jestem akurat w tym laikiem czy jest możliwość nie przesuwania wszystkiego na kierownicy lub tez nie ucinania gumy tak aby np na teren w las zdjąć rogi i mieć normalną kiere a na szosę je zakładać? Można na gumę rękojeści? 

Od zawsze jeżdżę z rogami i nie wyobrażam sobie bez, kiedyś jeździłem na Force aero białych aktualnie zainwestowałem w mojego staruszka i dałem mu Authorowe rogi:

https://allegro.pl/rogi-kierownicy-author-carbon-acp-208-nowe-wyprz-i7402699679.html

Jak to Carbon mega lekkie, super wyglądają i są przynajmniej dla mnie mega wygodne.Niestety tak jak przedmówcy piszą, z rogami to tak jak z siodłami, każdy ma ciut inne ręce i co innego będzie mu pasowały, ja mam dość spore grabie i mi takie rogi pasują.

Lesky, ja w poprzednim rowerze miałem zamontowany model Kellys'a, który pokazałeś na zdjęciu.

Muszę powiedzieć, że bardzo dobrze układały się pod dłonią. Długość prostego odcinka idealnie wpasowała mi się w dłoń i chwyt był pewny. 

Jeżeli chodzi o kąt, to ja miałem je podniesione o kilka stopni i to "zagłębienie" dodatkowo nie pozwalało ześlizgiwać się rękom podczas agresywniejszej jazdy.