PiotrekGT Opublikowano 24 Lipca 2019 Opublikowano 24 Lipca 2019 W sumie to pytanie jest głupie jak but ale nie moge nigdzie znaleźć odpowiedzi. Czy przerzutka 8rz po zalozeniu manetki 9rz będzie śmigać z kasetą 9tką? Dużo się słyszy że do 9rz były te same ciągi linek i że w ogóle nie ma dynasys i jest miód malina, wg mnie chyba zadziała ale wole się upewnić bo w tym wypadku każdy wydany grosik ma wielką wage
Kruk Opublikowano 24 Lipca 2019 Opublikowano 24 Lipca 2019 Ludzie raczej dają 9 przerzutkę do 8 kasety i manetki i działa. Na logikę biorąc też w drugą stronę być dobrze. 1
seraph Opublikowano 24 Lipca 2019 Opublikowano 24 Lipca 2019 Oczywiście, że zadziała. Nawet 7 rzędowe przerzutki bez problemu dają radę na kasetach 9 rzędowych. 1
PiotrekGT Opublikowano 25 Lipca 2019 Autor Opublikowano 25 Lipca 2019 Dzieki za szybkie odpowiedzi, temat do zamka
w0jta5 Opublikowano 25 Lipca 2019 Opublikowano 25 Lipca 2019 11 godzin temu, PiotrekGT napisał: Czy przerzutka 8rz po zalozeniu manetki 9rz będzie śmigać z kasetą 9tką? Przeważnie tak, sprawdź tylko w specyfikacji przerzutki do jakiej maksymalnej koronki kasety/wolnobiegu jest przystosowana. Jak masz np kasetę 11-32T, to przerzutka musi obsługiwać 32T. 1
PiotrekGT Opublikowano 25 Lipca 2019 Autor Opublikowano 25 Lipca 2019 (edytowane) @w0jta5To oczywiste jest, choć polemizowałbym w niektórych przypadkach Nie róbmy offtopu i nie mówmy oczywistości. @PrzeLuka bądź @SpiderMANCzyńcie honory. Edytowane 25 Lipca 2019 przez PiotrekGT
Gość Opublikowano 25 Lipca 2019 Opublikowano 25 Lipca 2019 Do dzieła... https://productinfo.shimano.com/#/spec
Gość Opublikowano 27 Lipca 2019 Opublikowano 27 Lipca 2019 W dniu 24.07.2019 o 22:17, PiotrekGT napisał: W sumie to pytanie jest głupie jak but ale nie moge nigdzie znaleźć odpowiedzi. Czy przerzutka 8rz po zalozeniu manetki 9rz będzie śmigać z kasetą 9tką? Dużo się słyszy że do 9rz były te same ciągi linek i że w ogóle nie ma dynasys i jest miód malina, wg mnie chyba zadziała ale wole się upewnić bo w tym wypadku każdy wydany grosik ma wielką wage Będzie działać, ponieważ przerzutki 6, 7, 8, 9 rzędowe od Shimano mają ten sam ciąg, problemem może być w niektórych przypadkach zakres kasety dla co poniektórych przerzutek zwłaszcza tych z niższych grup. W dniu 25.07.2019 o 11:27, PiotrekGT napisał: Nie róbmy offtopu i nie mówmy oczywistości. Nie jest to offtop... To jest jak najbardziej kluczowe. Choć, u mojej żony w rowerze jakiś tam stary Altus (taki z dużymi kółeczkami w wózku, oryginalnie w tym rowerze napęd był 8 rzędowy) bez najmniejszego problemu obsługiwał kasetę 9s 11-34t, manetki to Acery zdjęte z mojego X-Calibera.
Wojtek O. Opublikowano 29 Lipca 2019 Opublikowano 29 Lipca 2019 (edytowane) Potwierdzam mam Alivio 8s i na kasecie 9s działa ładnie wystarczyła zmiana manetki. P.S. to ja może poszukam XT lub XTR na 6,7 i założe Edytowane 29 Lipca 2019 przez Wojtek O.
Rekomendowane odpowiedzi