kAs-09 Opublikowano 24 Lipca 2019 Opublikowano 24 Lipca 2019 (edytowane) Taka mała zagwostka. Posiadam w/w licznik. W ustawieniach mam różne średnice koła m.in. 28`` oraz 700C. Czy to nie jest przypadkiem to samo? W specyfikacji mojego roweru mam felgi Merida Comp SL, 28". Jak tak czytam na internecie to 28 cali to jest to samo co 700C. To po cholerę taki wybór w takim razie w liczniku? Edytowane 24 Lipca 2019 przez kAs-09
Kruk Opublikowano 24 Lipca 2019 Opublikowano 24 Lipca 2019 Mam tel licznik i szerze to ustawiam go zawsze po prostu na centymetry jakie koło robi obrót.
kAs-09 Opublikowano 24 Lipca 2019 Autor Opublikowano 24 Lipca 2019 Godzinę temu, Kruk napisał: Mam tel licznik i szerze to ustawiam go zawsze po prostu na centymetry jakie koło robi obrót. No właśnie też o tym myślałem. Tu tylko podaje się średnicę felgi, ale przecież dochodzi do tego grubość opony x2...
Kruk Opublikowano 24 Lipca 2019 Opublikowano 24 Lipca 2019 Niee, ja podałem obwód po oponie i dobrze mierzy
bloomkvist Opublikowano 28 Lipca 2019 Opublikowano 28 Lipca 2019 Dokładnie tak jest najlepiej. Zmierzyć miarą jaką odległość koło pokonuje przy jednym obrocie (np. od wentyla do wentyla) i to wpisać w licznik. Korzystam w moim T100 z opon 28 mm i 32 mm. Wcześniej przy zmianie wpisywałem wartości z tabelki znalezionej w internatach. Ale tak nie do końca zgadzały się pomiary z licznika i stravy (GPS). Po wpisaniu rozmiaru zmierzonego jest ok. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kruk Opublikowano 28 Lipca 2019 Opublikowano 28 Lipca 2019 To jest chyba najlogiczniejsze rozwiązanie pomiaru jakie można dać do licznika bez GPS;u
Gość Opublikowano 28 Lipca 2019 Opublikowano 28 Lipca 2019 Post przeniesiony. Proszę zwracać uwagę na przyszłość na właściwe umieszczanie postów we właściwych działach.
Rekomendowane odpowiedzi