Kruk Opublikowano 23 Lipca 2019 Opublikowano 23 Lipca 2019 Witam wszystkich, Mam stery zintegrowane IS 42 / 52 czyli standard. Po wymianie sterów, górne łożysko a raczej kapsel od niego jest delikatnie krzywy i ociera o ramę, pytanie brzmi, czy u góry w ramie jest miejsce na łożysko o ścięciu 36 stopni czy 45 stopni ?
leejoonidas Opublikowano 23 Lipca 2019 Opublikowano 23 Lipca 2019 Wsadź pod kapsel górnego łożyska podkładkę wyciętą ze sztywnej i twardej folii i problem zniknie. W ramach Accent występuje czasami ten problem.
Gość Opublikowano 23 Lipca 2019 Opublikowano 23 Lipca 2019 Z tego co pamietam 45°. Już kiedyś pytał ktoś co zrobić z tym kapslem.
leejoonidas Opublikowano 23 Lipca 2019 Opublikowano 23 Lipca 2019 Zajrzyj na stronę nr.2 i przejrzyj temat pod tytułem "Accent draft - problem ze sterami?"
Kruk Opublikowano 23 Lipca 2019 Autor Opublikowano 23 Lipca 2019 Co ciekawe, to jak miałem stery accent HI exe nie było tego problemu także wina leży po stronie łożyska . Co jeszcze ciekawsze, to to że stery cane creek'a mają zintegrowany kapsel z pierścieniem :
Gość Opublikowano 23 Lipca 2019 Opublikowano 23 Lipca 2019 Zapewne łożysko jest ciut niższe i stad ten problem. Sprobuj zatem wykleić miske łożyska taśma. Troche druciarskie ale górne nie przenosi takich obciazeń, więc w teorii powinno pomóc.
Rekomendowane odpowiedzi