Kruk Opublikowano 21 Lipca 2019 Opublikowano 21 Lipca 2019 Siemka Wszystkim. Mam takie pytanie, pewnie było, jak tak to wiadomo, do zamknięcia. Mam zwykłe dętki w oponie, schwalbe za około 14 złotych. Miałem nabite powietrza na 40 PSI ( 2,8 Bara), po jeździe jak podłączyłem pompkę miałem 20 psi przód i 15-17 tył. liczę się z tym że w wężyku i pompce ucieka gdzieś 5 PSi ale to dalej około 10-15 PSI mi uciekło. Czy to normalne że od stania ucieka powietrze? Dodam że mam uszczelniacz w dętkach także nie ma mowy o dziurkach? Co jaki czas trzeba sprawdzać oponę? Czy np. po wyjeździe na wakacje na 2 tygodnie i wrócenie te 10-15 PSi może uciec?
Gość Opublikowano 21 Lipca 2019 Opublikowano 21 Lipca 2019 Mialem podobny problem. Sprawdz zaworki czy czyste i dokrecone.
leejoonidas Opublikowano 21 Lipca 2019 Opublikowano 21 Lipca 2019 (edytowane) Zaworek w wentylu nieszczelny. Sprawdź najpierw płynem do naczyń lekko oblewając zaworek, jeżeli nic nie wykaże to tylko pozostaje zanurzyć pod wodę. Edytowane 21 Lipca 2019 przez leejoonidas
Kruk Opublikowano 21 Lipca 2019 Autor Opublikowano 21 Lipca 2019 Zobaczę jeszcze co i jak, wentylki wiadomo mam na zmianę, nabiłem 40 PSI i zobaczę za kilka dni czy coś. Z tego co czytałem to dość normalne, pytanie jak szybko ucieka to powietrze.
Ares Opublikowano 21 Lipca 2019 Opublikowano 21 Lipca 2019 Dość częste zjawisko a moim zdaniem sporo zależy od jakości dętki. Kiedyś miałem tak małą dziurkę, że nie kalkulowało mi się zmieniać dętki. Może i tak masz ale co do zasady zjawisko występuje i nie jest niczym dziwnym.
Kruk Opublikowano 21 Lipca 2019 Autor Opublikowano 21 Lipca 2019 Może i dziurki były ale tak jak pisałem mam mleko w dętce i jak coś to zaraz by uszczelniło, jak będę wyciągał dętkę to luknę czy nie jest pociapana mlekiem. Z drugiej strony ostatnio jeździłem po ostrym żwirze a 40 PSI to dość dużo jak na XC kapcie, może złapałem kapcia ale że mleko to zaraz uszczelniło ?
Rekomendowane odpowiedzi