Vegaone Opublikowano 21 Lipca 2019 Opublikowano 21 Lipca 2019 (edytowane) Przymierzam się do zmiany roweru - obecnie użytkuję endurancowego Specialized Roubaix Comp rama 58 cm Moje parametry to: Wzrost - 184,5 cm, wysokość w przekroku 88,5. Charakterystyka ramy, którą teraz użytkuję: Rama Roubaix COMP (Strona producenta) Moja pozycja na rowerze - górny i dolny chwyt wygląda jak poniżej: Pozycja Góra Pozycja Dół Nowa rama, na której chcę zbudować rower to S-Works Roubaix Team. Charakterystyka ramy, którą chcę kupić: Rama Roubaix Team (Strona producenta) I teraz pytanie Jaki wg Was rozmiar ramy powinienem dobrać: 57 czy 59? Spec w przypadku tej ramy dał nową numerację. Tłumaczy też, że 57 to będzie odpowiednik Tarmaca 56 i odpowiednio 59 to 58 w Tarmacu. Dziękuję ze pomoc. Setup docelowo będzie wyglądał z grubsza tak: Specialized Roubaix Team 😈 Edytowane 21 Lipca 2019 przez Vegaone
ktokolwiek Opublikowano 29 Lipca 2019 Opublikowano 29 Lipca 2019 Tak na pierwszy rzut oka to za wysoko masz siodełko moim zdaniem. Ja bym celował w rozmiar 57. Mam 186 cm i 90 przekroku i po bike fittingu jeżdżę na jednym rowerze na ramie 564 mm + 130 mm mostek, a na drugim 570 + 120.
Rekomendowane odpowiedzi