Krzuchu Opublikowano 17 Lipca 2019 Opublikowano 17 Lipca 2019 Witam. Dwa dni temu zakupiłem hamulec SLX BR-M 7000. Od razu po wyciągnięciu z pudełka założyłem go i zauważyłem, że delikatnie się poci. Z takiej małej okrągłej "pokrywki" na górze klamki w której są dwa wgłębienia Czy to normalne przy nowym hamulcu?
Kruk Opublikowano 17 Lipca 2019 Opublikowano 17 Lipca 2019 Ja tutaj nic nie widzę, ta zaślepka, zaślepia śrubkę jak dobrze pamiętam od korka od zbiorniczka wyrównawczego zaś śrubka którą widzisz na klamce jest do odpowietrzania i do dolewania oleju
Kruk Opublikowano 17 Lipca 2019 Opublikowano 17 Lipca 2019 Ta śrubka jest od "Free Stroke" odkręcenie trochę tej śrubki powodu zwiększenie jałowego skoku klamki, nie ma ta śrubka połączenia ze zbiorniczkiem z olejem.
Krzuchu Opublikowano 17 Lipca 2019 Autor Opublikowano 17 Lipca 2019 Więc jaka może być przyczyna ciekniecia klamki w okolicach tego miejsca i jak to naprawić? I dodam że w działaniu hamulca nic się nie zmienia.
Gość Opublikowano 17 Lipca 2019 Opublikowano 17 Lipca 2019 Może po prostu jest zabrudzone. Odtłuść i poobserwuj czy dalej będzie się pocić. Jak będzie to pisz do sprzedawcy ws. wymiany.
Accent_Szaj Opublikowano 21 Lipca 2019 Opublikowano 21 Lipca 2019 Jak dalej będzie cieknąć,wymień na inne. Ja mam podobne klamki(tak naprawdę takie same) M-8000 i nic nie cieknie Nowe rzeczy nie mają prawa być wadliwe od początku.
Rekomendowane odpowiedzi