Olek005 Opublikowano 16 Lipca 2019 Opublikowano 16 Lipca 2019 Witam. Mam problem z rozkręceniem klamkomanetki shimano tourney. Proszę o pomoc
Kruk Opublikowano 16 Lipca 2019 Opublikowano 16 Lipca 2019 Rozbierałem z 2 miesiące temu taką klamkomanetkę 8 rzędową. Z góry masz śruby, wystarczy je odkręcić. Jeśli natomiast masz taką: To pewnie śruby są od spodu, jeśli nie ma to te nowe są nie rozbieralne. Zaś jeśli mówimy o szosowej : To nie mam pojęcia.
Olek005 Opublikowano 16 Lipca 2019 Autor Opublikowano 16 Lipca 2019 (edytowane) Ja mam tą 2 wersję a problem jest taki że pomyliły mi się linki hamulcowe z linkami do przerzutek i teraz nie mogę wyciągnąć linki z główką bo się zacieła 😭 A w sprawie śrub to są 2 od spodu 7 minut temu, Kruk napisał: Rozbierałem z 2 miesiące temu taką klamkomanetkę 8 rzędową. Z góry masz śruby, wystarczy je odkręcić. Jeśli natomiast masz taką: To pewnie śruby są od spodu, jeśli nie ma to te nowe są nie rozbieralne. Zaś jeśli mówimy o szosowej : To nie mam pojęcia. 😭 Edytowane 16 Lipca 2019 przez Olek005
Olek005 Opublikowano 17 Lipca 2019 Autor Opublikowano 17 Lipca 2019 21 godzin temu, Kruk napisał: nooo to od spodu się ją rozkręca Odkręciłem ale cała manetka jest jakby zbita i da się ją podważyć ale plastiki po pękają
Kruk Opublikowano 17 Lipca 2019 Opublikowano 17 Lipca 2019 To widocznie (nie jestem pewny) te najniższe manetki są nie rozbieralne tylko na klipsy.
GrubyCyklista Opublikowano 2 Października 2022 Opublikowano 2 Października 2022 Witam, mam ten sam problem. Czyli mam rozumieć że jak mi się manetka zepsuła to muszę kupić nową jak nie mogę tej rozkręcić? Wykręciłem z niej wszystko co miało gwint, plastiki sie troche poluzowały, ale jak próbuje zdjąć jakąś pokrywę to nie da się bo to metalowe gówno na zdjęciutrzyma wszytko na sztywno. Popsikałem wd40 między te plastiki i teraz w ogóle wajcha do zmiany biegów w góre zaczęła się zacinać.
Rekomendowane odpowiedzi