Skocz do zawartości

Kierownica, zbyt przerzucony środek ciężkości

goa2004

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam oto następujący problem :

Rower rozmiar 56 - katalogowo jak zaleca producent dla mojego wzrostu.

mostek 100

sztyca offset 20mm

Czuję zbytnio wyciągniętą pozycję do przodu.

Natomiast przy tej okazji bardzo szybko niszczy mi się owijka w okolicy gumy klamkomanetek - tak jakby cały ciężar tam się rozkładał.

Co zalecacie ?

Opublikowano (edytowane)

Spróbuj mostek podmienić na 70-80mm i wtedy zobacz, może podkładki pod mostek daj zamiast nad mostek?

Jeśli nie masz bólu tyłka to siodła i sztycy bym nie ruszał, a z mostkiem bym kombinował i ewentualnie z podkładkami.

Edytowane przez Kruk
Opublikowano

podkładki są maksymalnie pod 😉 w takim razie mostek ogarnę jakiś na podmiankę. Tyłek OK. Jedynie problem z rękami bo mi drętwieją od nerwa łokciowego. Ale to pewnie ze względu na zbyt wyciągniętą pozycję i "nienaturalne" ułożenie nagarstków bo są lekko wygięte ;) Dzięki za odpowiedź.

Opublikowano

noo to możliwe że mostek za długi, jak masz jakiś mostek to zamontuj, jak nie to pożyć od kogoś na próbę, albo kup jakąś używkę z OLX byle jaką aby miała 70-80mm i zobacz czy jest oki, jak będzie dobrze, to wtedy kup sobie taki mostek jaki chcesz :)  Spoko, próbuj może coś to pomoże :)

Opublikowano (edytowane)

na +

ale niewiele ponad 0,  i jest znacznie lepiej niż pierwotnie miałem ustawione.

na - jest znacznie gorzej.

Nie miałem wsumie jeszcze ustawienia na 0

Edytowane przez goa2004
niekompletna wypowiedź.
Opublikowano

To widocznie zbyt pochylona postawa, spróbuj zamienić na chwilę mostek może bo do góry i tak bardziej mostka nie dasz :)

Opublikowano

mostek 70mm już  znacznie lepiej 😉 aczkolwiek słabo z agresywniejszą pozycją :)  ale wypracuję odpowiednie rozwiązanie :)

Opublikowano

Noo ale grunt że jest poprawa :) Zawsze można dać mostek na minus lub podkładki z pod mostka dać na górę :)