Human1234 Opublikowano 15 Lipca 2019 Opublikowano 15 Lipca 2019 Witam wszystkich! Od jakiegoś czasu mam problem z nie wracjającą manetką blokady skoku (Poplock). Mój amortyzator to Rockshox Recon Silver Air. W takiej sytuacji muszę pomóc obracając dłonią. Z góry dzięki!
Human1234 Opublikowano 15 Lipca 2019 Autor Opublikowano 15 Lipca 2019 Zauważyłem, że pancerz ma pęknięcie. Obróciłem trochę manetkę. To pomogło. Teraz linka idzie pod mniejszym kątem. Dzięki za pomoc!
Gość Opublikowano 15 Lipca 2019 Opublikowano 15 Lipca 2019 Pewnie brud, syf i malaria. Wymień linkę i pancerz. Przed włożeniem linki w pancerz możesz ja delikatnie przetrzeć olejem np. do łańcucha. Jak to nie pomoże to trzeba będzie dobrać się do tłumika.
Gość Opublikowano 15 Lipca 2019 Opublikowano 15 Lipca 2019 Linka 5 złotyPancerz 10 złSzkoda dziadowac lepiej kup i zrób jak trzeba
Human1234 Opublikowano 15 Lipca 2019 Autor Opublikowano 15 Lipca 2019 Problem właściwie rozwiązany, lecz dla świętego spokoju wymienię pancerz i linkę, tak jak mi radzicie.
Kruk Opublikowano 15 Lipca 2019 Opublikowano 15 Lipca 2019 Z blokadami od RS'a jest tak że jak się źle założy linkę albo będzie gdzieś tarło to nie będzie odbijać, mają delikatną sprężynę w tłumiku i musi być wszystko na tip top.
qubik Opublikowano 6 Września 2020 Opublikowano 6 Września 2020 Witam, Podepnę się pod temat. Amortyzator Rock Shox Dart 3. Do wczoraj wszytko było ok, wczoraj użyłem po raz pierwszy sprayu do amortyzatorów, zaczął lepiej chodzić, pojechałem w trasę i ciach mega ulewa. Wróciłem cały mokry powycierałem rower, nasmarowałem łańcuch itp. Chowam rower i okazuje się ze manetka od blokady amortyzatora jakoś dziwnie pracuje, okazuje się że zacina się przy zrzucaniu, na początku jeszcze działała, ale z każdym razem coraz gorzej, linka jest luźna a blokada amortyzatora nie schodzi, trzeba ją ręką przekręcać. Co mogło się popsuć, skoro wcześniej nie było żadnych objawów, wszystko chodziło lekko, a teraz od razu się zacięło i nie zbija? Z góry dziękuję za odpowiedź, qubik
Accent_Szaj Opublikowano 6 Września 2020 Opublikowano 6 Września 2020 9 godzin temu, qubik napisał: Co mogło się popsuć, Sam odpisałeś 9 godzin temu, qubik napisał: sprayu do amortyzatorów, Brunox wysycha. Musisz zdjąć linkę,wymyć w alkoholu i nasmarować nawet oliwką do łańcucha.
qubik Opublikowano 6 Września 2020 Opublikowano 6 Września 2020 Użyłem Finisha a nie Brunoxa to po pierwsze, a po drugie to jak napisałem, linka chodzi luźno, jest luźna linka na dole, mogę ją wypchnąć od strony manetki, problemem jest sam mechanizm. Dziwny trochę zbieg okoliczności, ale spray raczej mi tego nie popsuł, bo psikałem golenie amortyzatora, co do deszczu to chyba też nie napadało do środka amortyzatora Teraz coś w środku ciężko się obraca, tak że ręcznie przekręcić nie jest łatwo:( Rozkręcał to ktoś kiedyś, są jakieś zestawy naprawcze?
Rekomendowane odpowiedzi