Doom & Sky Opublikowano 23 Maja 2017 Opublikowano 23 Maja 2017 widelec: RockShox Reba RL 29 przerzutka przednia: Shimano SLX 3x10 przerzutka tylna: Shimano Deore XT Shadow korba: Shimano Deore FC-M612 40/30/22 koła: DT Swiss opony: Continental X-King 2,2" RaceSport siodełko: Selle Italia X1 Special Edition hamulce: Avid Elixir 5 obecna waga roweru: 10,9 kg ------------------------------------------------------------ fabrycznie koła były Mavic CrossOne, zmieniłem jednak na DT Swiss i dzięki temu zaoszczędziłem 0,5kg. W najbliższych planach jest wymiana korby na 2 x XT i kasety na XT, gdzie również zaoszczędzę jakieś 300-400g oraz wymiana opon na Schwalbe Thunder Burt
Franz Mauer Opublikowano 23 Maja 2017 Opublikowano 23 Maja 2017 Fajny rowerek 39 minut temu, Doom & Sky napisał: W najbliższych planach jest wymiana korby na 2 x XT i kasety na XT, gdzie również zaoszczędzę jakieś 300-400g oraz wymiana opon na Schwalbe Thunder Burt przy wymianie korby i kasety oszczędzisz niecałe 180g (wiem bo robiłem taką wymianę) i niewiele lub wcale na wymianie opon Możesz także obniżyć wagę przechodząc na mleko, jeśli jeździsz na dętkach. Wymieniajac mostek, kierownice i chwyty na lżejsze np. ESI Grip's Racer
Rekomendowane odpowiedzi