Skocz do zawartości

Potrzebne informacje Romet Rambler 3 2016

Lulolek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich, ostatnio zakupiłem rower Romet Rambler 3 z 2016 roku  :

https://allegro.pl/oferta/rower-romet-rambler-3-27-5-2016-6676399796 .
Potrzebuję informacji:

1.Jaki to model hamulców  i jakie okładziny będą pasować oraz (jeśli to możliwe) gdzie takowe zakupić ponieważ w żadnym sklepie stacjonarnym w Kielcach nie posiadali takich okładzin ( zdemontowałem okładziny zaniosłem do sklepu i pokazałem i po prostu w 5 sklepach stacjonarnych w mojej okolicy nie mieli ) 
Jeśli ktoś znajdzie w sklepie internetowym takowe okładziny proszę o zostawienie linka :D 
2.Link do zakupienia mechanizmu korbowego do owego roweru,  jest to Suntour XCM 40 / 30 / 22 175 mm lecz nie mogę znaleść w sklepach internetowych żeby ten mechanizm  bym w systemie octalink a właśnie w takim systemie potrzebuję tego mechanizmu korbowego.

Informacji odnośnie hamulców nie uzyskałem ani od sprzedawcy z allegro ani od serwisu rometa, kontaktowałem się mailowo z obiema osobami i żadna nie podała mi informacji odnośnie pkt. nr 1 
Z góry dziękuje wszystkim za pomoc :D 

Edytowane przez Lulolek
Opublikowano
4 minuty temu, Lulolek napisał:

2.Link do zakupienia mechanizmu korbowego do owego roweru,  jest to Suntour XCM 40 / 30 / 22 175 mm lecz nie mogę znaleść w sklepach internetowych żeby ten mechanizm  bym w systemie octalink a właśnie w takim systemie potrzebuję tego mechanizmu korbowego.

Możesz sobie wrzucić każdą korbę na octalink, nie musi być taka sama. Ważne tylko, żeby mieściła się w zakresie działania przerzutki

A najlepiej przejść od razu na HT2

Opublikowano
41 minut temu, SzpiceR napisał:

Możesz sobie wrzucić każdą korbę na octalink, nie musi być taka sama. Ważne tylko, żeby mieściła się w zakresie działania przerzutki

A najlepiej przejść od razu na HT2

A o tym nie pomyślałem :D Dzięki ;) 

Opublikowano
5 godzin temu, Lulolek napisał:

1.Jaki to model hamulców  i jakie okładziny będą pasować oraz (jeśli to możliwe) gdzie takowe zakupić ponieważ w żadnym sklepie stacjonarnym w Kielcach nie posiadali takich okładzin ( zdemontowałem okładziny zaniosłem do sklepu i pokazałem i po prostu w 5 sklepach stacjonarnych w mojej okolicy nie mieli ) 
Jeśli ktoś znajdzie w sklepie internetowym takowe okładziny proszę o zostawienie linka :D 

Pokaż chociaż zdjęcie tych okładzin.

Opublikowano
4 godziny temu, Sziva napisał:

Pokaż chociaż zdjęcie tych okładzin.

Wrzucę jutro bo dzisiaj już nie mam jak zabardzo