lysyaa Opublikowano 22 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Dzisiaj przyszedł czas na wymianę Press fit u w moim węglowym Cubie reaction i jakie zdziwko ,po wybiciu Press fitu wylatuje kupa wody, no może 50ml.Ostatnie jechanie w mokrym to jakieś trzy tygodnie temu Orjent Akcja. Tak myślę że pewnie pomogła dokonać żywota supportowi. Po zdjęciu korb nic nie wskazywało na tę wodę. Jakiś pomysł co by się sytuacja nie powtórzyła? Wiercić dziurkę w najniższym punkcie ramy? Głupie nie? Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Opublikowano 22 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Zanim wywiercisz to posprawdzaj którędy ta woda mogła się dostać i uszczelnij. Jeśli masz wewnętrzne prowadzenie linek to może okazać się, że tam woda może wpływać np podczas mycia? Odnośnik do komentarza
LukasFR22 Opublikowano 22 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Nie masz otowru na środku ramy w mufie suportowej ? jeżeli to nie rama carbonowa to można zarysykowac małym wiertłem typu 7-8 nie większym. Ja taki otwór zakleiłem taśmą izolatką bo nie chciałem żeby mi syfu naleciało przez nią ale podczas wymiany suportu czysto nawet jak przejezdzałem przez rzeczki strumyki. Może wpada przez otwory z tylnego trójkąta ? Odnośnik do komentarza
lysyaa Opublikowano 23 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Rama carbonowa i wewnętrzne prowadzenie linek. Zdjęta przednia przerzutka a linka wychodząca przy pedałach. Już uszczelniałem ale może niedokładnie. Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Opublikowano 23 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 29 minut temu, lysyaa napisał: Rama carbonowa i wewnętrzne prowadzenie linek. Zdjęta przednia przerzutka a linka wychodząca przy pedałach. Już uszczelniałem ale może niedokładnie. Poczekaj może okaże się, że bedzie w porzadku. Moim zdaniem szkoda ingerować w ramę Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi