Skocz do zawartości

RockShox RC Pike 150mm - powiększenie skoku.

kapa39911

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Czy ktoś z obecnych na forum powiększył skok w amorze RS Pike? I mógłby mi przybliżyć, co ewentualnie musiałbym kupić, żeby przeprowadzić taką operację.

Pozdrawiam!

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Wyciaga się podkładki znajdujące się na popychaczu spreżyny powietrznej. Odsyłam do manuala dostępnego na stronie producenta.

Opublikowano

Musisz kupić dłuższą sprężynę powietrzną a jak nie masz wersji Debon Air to taki zestaw jak najbardziej bo amor pracuje zupełnie inaczej od Solo Air. 

Opublikowano
Opublikowano

Jedną szukę ale nie tą. Musisz zwrócić uwagę na rozmiar koła. To co podałeś jest pod 29er a Ty masz z tego co kojarzę 27,5. Rok modelowy też się liczy. Każdy zestaw ma swój kod i moim zdaniem musisz szukać zestawu o kodzie; 00.4019.931.007. To znaczy rok modelowy do 2017, koło 27,5 i skok 160mm. Tu masz coś takiego https://www.performancebike.com/sram-debonair-air-spring-upgrade-kit-140mm29-160mm27.5-00.4019.931.007/p756822 Tylko nie kumam czemu tam jest też pod 29 i 140mm skoro teoretycznie kod jest inny czyli ten co podałeś z końcówką 005. Może faktycznie pasuje i tu i tu. Tyle mogę Ci pomóc. Może skontaktuj się z jakimś ogarniętym serwisem typu Fonika bo ja za to co piszę głowy pod topór nie zaryzykuję a jedynie rękę.