Eninz Opublikowano 9 Lipca 2019 Opublikowano 9 Lipca 2019 Cześć, mam pytanie odnośnie budowy tych dwóch amortyzatorów co w tytule. Czy jest duża różnica w ich budowie ? Może w ogóle nie ma a jak jest to jaka ?
seraph Opublikowano 9 Lipca 2019 Opublikowano 9 Lipca 2019 XCR ma stalowe górne golenie, a Raidon aluminiowe w związku z tym wszystko co o góry jest inne, bo średnica wewnętrzna rur jest w tym drugim mniejsza. Tłumik i sprężyna powietrzna są inne. Z praktycznego punktu widzenia RAIDON jest lżejszy, a czy lepiej pracuje to już kwestia osobnicza.
Gość Opublikowano 9 Lipca 2019 Opublikowano 9 Lipca 2019 @ACTIVIA wyjaśnisz koledze różnice między XCR a Raidonem?
Eninz Opublikowano 9 Lipca 2019 Autor Opublikowano 9 Lipca 2019 Chodzi mi o budowę w środku bo szajbajk robił poradnik jak go serwisowac a mam raidona a z filmem.zawsze łatwiej
Kruk Opublikowano 9 Lipca 2019 Opublikowano 9 Lipca 2019 XCR to taki budżeciak nic ciekawego, Raidon można nazwać już amortyzatorem.To tak krótko Aaa jak masz Raidona i Szaja filmik to w czym problem?
Eninz Opublikowano 9 Lipca 2019 Autor Opublikowano 9 Lipca 2019 Szajbajk robił film o XCR AIR a nie o raidonie dlatego pytam o budowe w środku
ACTIVIA Opublikowano 9 Lipca 2019 Opublikowano 9 Lipca 2019 Budowa Raidona wewnątrz jest inna niż XCR.
Eninz Opublikowano 9 Lipca 2019 Autor Opublikowano 9 Lipca 2019 Spoko już rozumiem i tak z cieakwosfi 80 /120 zł za przegląd raidona nasmarowanie dolanie oleju to normalna cena ?
Gość Opublikowano 9 Lipca 2019 Opublikowano 9 Lipca 2019 Tu możesz sobie poogladać jak w środku wygląda Raidon i porownać z tym co widziałeś na filmie Daniela o XCR. Okolice 100 za przeglad z olejami i smarem to niska cena. Robota nie jest trudna ale czasochłonna.
Eninz Opublikowano 9 Lipca 2019 Autor Opublikowano 9 Lipca 2019 Na początku chciałem robić z twoim poradnikiem ale jakos dziwnie wszystko jak dla mnie.
Rekomendowane odpowiedzi