Skocz do zawartości

Licznik/Zegarek z GPS do 1000/1500 zł

KOUCZOR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Poszukuję licznika rowerowego w zakresie cenowym do max 1500 zł. Potrzebuję (oprócz zwykłych funkcji typu prędkość) funkcję wyłapanych przewyższeń oraz żeby współpracował ze sprzętem ANT +. Na rynku jest tyle tych urządzeń, że idzie się pogubić. Chodzi o to żeby ktoś na to spojrzał "świeżym okiem" , może coś przeoczyłem?

Opublikowano

Po pierwsze musisz określić czy szukasz zegarka, czy komputera na rower. Drugie pytanie to czy chcesz urządzenie treningowe, czy potrzebujesz też porządnej nawigacji. Jak dla mnie, wyświetlacz w zegarku jest za mały, by sensownie traktować go jako np. Nawigację na rowerze.

Kolejne pytanie, to czy chcesz wydać 1000 czy 1500 lub więcej złotówek.

Moje zdanie jest następujące: wydał bym 1800 zł i kupił Garmina 830. Jet genialny pod kątem tereningu, ma świetną nawigację i doskonały ekran. No i wielkość taka, że nie zabija.

Jeśli budżet do 1000 zł to albo Garmin 1000 (używany), albo Wahoo Bolt, ale z wahoo trzeba mieć świadomość jego ograniczeń. Mnie wkurzył do tego stopnia, że sprzedałem. Wg mnie wahoo to bardzo przereklamowany sprzęt.

Teraz mam Garmina 1000 (do sprzedania jakby co) i właśnie Garmina 830. Myślałem nad Garminem 1030 ale funkcje bezpieczeństwa (wykrywanie wypadku i alarmowanie kontaktów ICE) przekonały mnie do 830. 1030 jest też za duży jak dla mnie.

Co do zegarków się nie wypowiem, bo nie używałem jako kompa na rower.

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
10 godzin temu, KOUCZOR napisał:

Poszukuję licznika rowerowego w zakresie cenowym do max 1500 zł. Potrzebuję (oprócz zwykłych funkcji typu prędkość) funkcję wyłapanych przewyższeń oraz żeby współpracował ze sprzętem ANT +. Na rynku jest tyle tych urządzeń, że idzie się pogubić. Chodzi o to żeby ktoś na to spojrzał "świeżym okiem" , może coś przeoczyłem?

W tej kwocie Wahoo Element Bolt w wersji Budle (czyli z kompletem czujników). Jeśli posiadasz czujniki możesz też wybrać wersję podstawową co zamknie się w kwocie około 1000pln.

Godzinę temu, kula_77 napisał:

Kolejne pytanie, to czy chcesz wydać 1000 czy 1500 lub więcej złotówek

Jest w tytule więc takie "mądrości" bym sobie darował. 

Opublikowano

Przerabiałem zegarek garmin fenix5x bardzo fajny, ale teraz ma 830 i nie zamieniłbym jej na nic innego