Skocz do zawartości

Problem z zakupem blatów z 88BCD.

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam korbę XTR M-785. Korba w bardzo dobrym stanie ale BCD ma beznadziejne. Chciałem kupić owalny blat w krajowym sklepie ale wysłali mi okrągły. Pech ;) Po tej przygodzie stwierdziłem że jednak zostanę przy 2x10 ale większy blat mam 42T Blackspire i chciał bym go zmienić na ten oryginalny 40T i tu znów zapora bo koszt to prawie 400pln. Mija się to z celem bo niewiele dokładając kupię korbę SLX lub XT . Może ktoś z was trzyma taki blacik 40T lub inny z 88BCD?

Opublikowano

Jak 785 to na pewno XT, a nie XTR. BCD to bodajże standard 104mm i bez problemu kupisz oval np. HCC Components. Zębatka wchodzi na główny rozstaw otworów. 

Opublikowano
41 minut temu, Franz Mauer napisał:

Pomyłka się wczoraj wdarła. Korba to XTR M985. A o HCC nie chcę już nigdy słyszeć.

59842754_428217214672471_7885691918326169600_n.jpg
Opublikowano
12 godzin temu, Habi napisał:

Mija się to z celem bo niewiele dokładając kupię korbę SLX lub XT . Może ktoś z was trzyma taki blacik 40T lub inny z 88BCD?

Szedłbym w ty kierunku. Nawet jeśli teraz uda ci się znaleźć okazyjnie blat do tej korby to problem wróci za jakiś czas a wtedy może nie być tak wesoło. Chyba że jesteś koneserem.

Opublikowano

W zasadzie ze znanych firm owal na BCD 88 dostarcza właśnie HCC. Można szukać na ali, ale czy warto...? To już możesz sam sobie odpowiedzieć.

Opublikowano
18 minut temu, Franz Mauer napisał:

W zasadzie ze znanych firm owal na BCD 88 dostarcza właśnie HCC. Można szukać na ali, ale czy warto...? To już możesz sam sobie odpowiedzieć.

Na ali nie ma. HCC hmm... brak słów. Dwa tygodnie czekałem na zamówiony owal a dostałem okrągłą. Kontakt telefoniczny ze sklepem zerowy. Do tego pani która do mnie pisała próbowała mi wmówić że zamówiłem okrągłą mimo tego że w meilu napisałem że chcę owala. Nigdy więcej tego sklepu. Pewnie jeszcze ten sezon pośmigam na 2x... a w zimie kupię inną korbę jak ceny ochłoną.

Opublikowano

To rzeczywiście lipa. Ja kupowałem HCC bez problemu w jakimś sklepie internetowym. Nie w HCC. Teraz postawiłem na droższy, ale podobno mocniejszy i trwalszy Absolute Black 😉ale nie na BCD 88...

Opublikowano

Miałem cyrk z tym sklepem. Pozmieniali opisy na stronie. Dopiero jak odebrałem zębatkę i z kurierem zobaczyłem okrągłą zamiast owala, dostałem białej gąrączki. Złapałem za telefon i kilkanaście razy zadzwoniłem nie zrażając się pocztą głosową a później chamskiego odrzucania połączenia. Dopiero po nastu próbach pani odebrała jak gdyby nigdy nic i zaczęła mi wmawiać że zamówiłem okrągłą. Kuźwa tragedia. Wiem że trzeba wspierać Polski przemysł i przedsiębiorców ale w tym przypadku szczerze odradzam HCC Componetns. Ciekawe czy kasę zwrócą czy też będę musiał czekać.

Opublikowano

Łaski nie robią... Kasę oddać muszą!