craven2 Opublikowano 21 Maja 2017 Opublikowano 21 Maja 2017 (edytowane) Witam, Ostatnio wymieniłem łańcuch w rowerze (ponieważ się rozciągnął, co wykazał przymiar). Nowy łańcuch skróciłem do 108 ogniw, czyli tyle ile było w starym. Po założeniu i sprawdzeniu na sucho wszystkie przełożenia wchodzą dobrze. Jednak jak wsiadłem na rower to podczas kręcenia korbą czuć jak łańcuch co chwilę "ślizga" się i przeskakuje po zębach. Na starym wyciągniętym łańcuchu nie mam takiego odczucia (jedynie na chyba 5 i 6 przełożeniu coś takiego się pojawia). W związku tym mam tytanie czy to oznacza że ten rozciągnięty łańcuch aż tak zniszczył kasetę, że tylko on się po niej nie ślizga? W załączeniu przesyłam zdjęcie kasety. Proszę o pomoc bo nie wiem czy mam wymieniać kasetę? Edytowane 21 Maja 2017 przez Matt
remigiusz Opublikowano 21 Maja 2017 Opublikowano 21 Maja 2017 Kaseta do wymiany. Ale najmniejszą zębatkę możesz sobie zostawić.
Gość Opublikowano 21 Maja 2017 Opublikowano 21 Maja 2017 przerabiałem to w tym roku , nowy łańcuch przeskakuje na najczęściej używanych przełożeniach - do wymiany
craven2 Opublikowano 21 Maja 2017 Autor Opublikowano 21 Maja 2017 dzięki...ja już 2 łańcuchy kupiłem bo myślałem że do kasety sram będzie lepiej pasował łańcuch sram....a tu lipa to samo:) czyli rozglądam się za nową kasetą:( Macie może jakieś propozycje 8 rzędówek?
Rekomendowane odpowiedzi