Skocz do zawartości

Shimano R540 - nakładki

snerol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, czy ktoś wie o istnieniu nakładek platformowych na pedały Shimano R540 ? Na pewno są na M540, ale potrzebuję do wersji R540. Zastałem takie pedały w rowerze, który zakupiłem, ale narazie nie chcę jeździć na spd. 

Pozdrawiam!

Opublikowano

Kto by się bawił w coś takiego. Z powodzeniem jeździłem na nich w zwykłych butach.  Nawet jakby jakieś takie cuda się pojawiły to będą w cenie aluminiowych pedałów platformowych z deca, a tej już są całkiem spoko. Nakładki platformowe na zwykłe SPD są nic nie warte.

Opublikowano

Do szosowych raczej nakładek nie ma, a nawet jakby były to najtańsze platformy będą i tańsze i wygodniejsze w użytkowaniu, bo dwustronne. Wymiana to przecież moment.

Opublikowano

Jasne, dzięki za info. Zrobiłem jazdę testową tylko po parkingu w zwykłych butach. Jak odbiorę rower to przetestuję czy rzeczywiście jest szansa na nich pojeździć w zwykłych butach. 

Opublikowano
29 minut temu, snerol napisał:

zy rzeczywiście jest szansa na nich pojeździć w zwykłych butach

Jak musisz podjechać na luzie to serwisu oddalonego o kilometr, to się da. Dalej/mocniej nie ma szans.

Opublikowano

kup najtańsze pedały - np, w decatholnie za 19,99zł, to taniej niż za wysyłkę gdybym spakował swoje :P

Opublikowano
2 godziny temu, nctrns napisał:

Jak musisz podjechać na luzie to serwisu oddalonego o kilometr, to się da. Dalej/mocniej nie ma szans.

Czyli skończy się na platformach :)