Skocz do zawartości

Trek Superfly jaki to jest support(SRAM NX)

adamtb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!  Kupiłem ramę Trek Superfly Carbon, do tego cały napęd Sram NX DUB. Myślałem że w tej ramie jest bb30, dlatego kupiłem również suport srama BB30-DUB. Niestety ten suport nie pasuje do tej miski. Proszę o pomoc, jaki suport kupić. Bo w 3 sklepach nie wiedzą :/ Z tego co wyczytałem to może być bb90/95.

:/507b572ff37fb.jpg0ecda8b034125.jpg

Edytowane przez adamtb
Opublikowano

A jaki to rocznik tej ramy? 

Może do tej ramy idę same łożyska?

Opublikowano (edytowane)

Prawdopodobnie 2011. To jest taka rama

gary_fisher_superfly29.jpg Edytowane przez adamtb
Opublikowano

Dziwny ten suport, tak jakby coś jeszcze zostało w nim po starych łożyskach ale tego nie wiem.

Opublikowano

Tak dokładnie ma jakieś 95mm. I niczego juz nie można wybić, widać od środka że jest to zlane z carbonem.

Opublikowano

Trek ma swój standard, środek suportu rozszerzony do 95mm - BB95 press fit, ja mam Superfly-a co prawda z 2016, ale taki właśnie suport u mnie siedzi.

Token sprzedaje presfity BB90 Trek, nr katalogowy BB3724, które pasują do tego rozwiązania

Natomiast wydaje mi się, że nie ma kompatybilnego rozwiązania dla BB95 i DUB. Obawiam się, że jedno wyklucza drugie - ale tu zaznaczam, że nie jestem tego pewien na 100%.

Opublikowano

Czyli pozostaje mi sprzedaż tej korby NX DUB i zakupienie NX GXP? Czy jest jakaś inna korba która będzie współpracować z 1x12 nx?

Opublikowano

Każda 12x SRAMa i prawdopodobnie teraz też Shimano 12x. Szczerze mówiąc sprzedałbym cały napęd NX... opinie są raczej średnie, nawet chyba tu na forum.

Koniecznie chcesz 12 rzędowy napęd?

Opublikowano

No dopiero cały kupiłem :/ Pewnie gdybym sprzedał to trochę kasy stracę :/

Opublikowano

Noo na pewno byś stracił nie ma szans na odzyskanie całości. Noo niestety tak to jest z nietypowymi suportami w rowerach a TREK lubi/lubił takie mieć.