Malajonez Opublikowano 27 Czerwca 2019 Opublikowano 27 Czerwca 2019 Witam, od niedawna jeżdżę Rometem Huragan 4 (moja pierwsza szosa - jestem typowym laikiem), do tej pory było wszystko okej, jednak podczas ostatniej wycieczki (robiłem 40km) na ostatnich kilometrach zaczęło mi coś cykac w momencie robienia pełnego obrotu pedałem (zawsze raz na jeden obrót i zawsze w tym samym momencie). Po tym zdarzeniu kilka razy jeździłem do pracy rowerem i problem nie minął. Mam to na większości przełożeń, więc nie wiem co to może być, że tak nagle się pojawiło. Nie znam się zbytnio więc nie chcę też jakoś kombinować, dlatego napisałem do Was, proszę o pomoc. Nie chcę od razu oddawać do serwisu 😂
dredi91 Opublikowano 27 Czerwca 2019 Opublikowano 27 Czerwca 2019 Sprawdź jeszcze czy cyka jak kręcisz na stojąco Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Malajonez Opublikowano 27 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2019 Tak, na stojąco tez cyka. Co oznacza wkład suportu? Co z tym robić?
Grzeszaldo Opublikowano 27 Czerwca 2019 Opublikowano 27 Czerwca 2019 jesli mozesz to najlepiej nagraj to cykanie bedzie latwiej do zdiagnozowania
elmapeto Opublikowano 27 Czerwca 2019 Opublikowano 27 Czerwca 2019 Suport lub pedały. Suportu sam nie wymienisz bez narzędzi i umiejętności. Chyba ,że chęci są to do dzieła. Pomożemy. Jeśli pedały to pół biedybo z tym kłopotu nie ma.
Malajonez Opublikowano 29 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2019 Sorki panowie za zwłokę ale dopiero teraz miałem czas żeby pojeździć. Nagrałem filmik telefonem ale nie mogę go wkleić xd dozwolone formaty to JPG, gpx, fit, tcx, a normalnego nie chce przyjąć. Pomoze ktoś jak mogę wkleić filmik z cykaniem?
Malajonez Opublikowano 29 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2019 Ok poszło. Dodam tylko ze na początku jazdy nie cyka. Dziś musiałem przejechać kilkaset metrów żeby zaczęło. Możliwe ze to przez wagę? Mam 96kg. Może rower już się sypie?😂 Proszę o pomoc w diagnozie. link do filmu;
elmapeto Opublikowano 29 Czerwca 2019 Opublikowano 29 Czerwca 2019 Mi taki dźwięk wydaje jeden pedał. Suport wymieniony,korba wporzo, a dźwięk z pedała dochodzi . Waga raczej nie gra roli . Ja jestem zdecydowanie cięższy .
PiotrekGT Opublikowano 29 Czerwca 2019 Opublikowano 29 Czerwca 2019 (edytowane) Spróbój wykręcić pedały (ehm, znaczy platwormy służące do opierania nogi na korbowodzie w celu absorbcji siły z nogi na korbowód) i nasmarować gwinty a potem zakręcić i jazda próbna. Jeśli masz taką możliwośc to watro też pożyczyć platwormy służące do opierania nogi na korbowodzie w celu absorbcji siły z nogi na korbowód, (dobra już koniec beki) od znajomego i sprawdzić czy problem występuje nadal. Jeśli tak no to zosyał w sumie tylko support. Edytowane 29 Czerwca 2019 przez PiotrekGT
Gość Opublikowano 4 Lipca 2019 Opublikowano 4 Lipca 2019 W dniu 30.06.2019 o 00:38, PiotrekGT napisał: Spróbój wykręcić pedały (ehm, znaczy platwormy służące do opierania nogi na korbowodzie w celu absorbcji siły z nogi na korbowód) i nasmarować gwinty a potem zakręcić i jazda próbna. Jeśli masz taką możliwośc to watro też pożyczyć platwormy służące do opierania nogi na korbowodzie w celu absorbcji siły z nogi na korbowód, (dobra już koniec beki) od znajomego i sprawdzić czy problem występuje nadal. Jeśli tak no to zosyał w sumie tylko support. Platformy, nie platwormy. A poza tym opis super
Malajonez Opublikowano 4 Lipca 2019 Autor Opublikowano 4 Lipca 2019 Dzięki wszystkim! Problem rozwiązany. W końcu się tym zająłem, wykręciłem platformy (😂) i nawet podczas smarowania i kręcenia prawa platforma wydawała te dźwięki cykania. Jeszcze dla pewności wkrecilem do swojego Huragana jakieś randomowe ze starego górala i przejechałem się 5 minutek, cykania nie ma, wiec problem rozwiązany. Jeszcze raz dziekuje!
Rekomendowane odpowiedzi