Wawrzyniec Wiór Opublikowano 21 Maja 2017 Opublikowano 21 Maja 2017 Wybór na ten model padł dlatego, bo szukałem roweru przystępnego cenowo (dla mnie ) ze sztywnym widelcem i bez hamulców tarczowych. Rama: Aluminium - ALUXX Widelec: Kompozyt węglowy, aluminiowa rura sterowa. Kierownica: Giant Connect, lekko gięta (szerokość z uchwytami - 66 cm - wymieniłem na prostą węższą). Siodełko: Giant Connect Upright. Pedały: Giant sports - chyba najprostsze plastikowe platformy, ale złego słowa na nie nie powiem. Manetki: Shimano Altus 3x9. Przerzutka przednia: Shimano Altus. Przerzutka tylna: Shimano Alivio. Hamulce: Tektro TK837. Dźwignie hamulca: Tektro CL-530RS. Kaseta: Shimano HG30 11-34T (wymieniłem na 11-28T). Łańcuch: KMC X9 Mechanizm korbowy: Shimano Acera M391 48/36/26 Środek suportu: Shimano UN26. Obręcze: Giant GX-02, aluminiowe, dwuścienne. Piasty: Formula. Opony: Giant S-X2, 700x32C. Wagi roweru nie znam, gdyż producent nie podaje a ja nie widzę potrzeby, żeby go ważyć. Z wyposażenia, to dokupiłem do niego ergonomiczne chwyty Gianta z krótkimi rogami i prosty licznik Sigma 8.12. Używam też Garmina Etrex10 jako rejestratora wycieczek. Pierwsze co wymieniłem w rowerze, to kaseta. Kompletnie nie pasowała mi jazda na 11-34T - nie potrafiłem wykorzystać skrajnych lekkich przełożeń. Przy kasecie 11-28T mogę korzystać z całego zakresu. Długo zastanawiałem się nad szerokością kierownicy, coś mi nie pasowało, ale bałem się ciąć, w końcu kupiłem tańszą kierownicę Accenta - 600 mm i jeździ mi się wygodniej. Teraz w kolejce czeka zakup butów SPD (pedały kupiłem zimą, bo były tańsze i leżą grzecznie w pudełku). No i cały czas myślę nad wymianą mechanizmu korbowego na Hollowtech II. Jako, że jest to mój pierwszy "porządniejszy" rower, to nie mam porównania do innych. Ma za to jedną podstawową zaletę: lubię na nim jeździć 1
Pitt35 Opublikowano 21 Maja 2017 Opublikowano 21 Maja 2017 Ładny fitness bardzo klasyczny. Też kiedyś nad nim myślałem ale kolor mi nie bardzo podchodził i znalazłem Cuba. Mi się najbardziej Twoja nóżka podoba .
Wawrzyniec Wiór Opublikowano 21 Maja 2017 Autor Opublikowano 21 Maja 2017 33 minuty temu, artfal napisał: Widzę mamy identyczne bidony Twój też cieknie spod ustnika ??
artfal Opublikowano 21 Maja 2017 Opublikowano 21 Maja 2017 Nie u mnie nic się nie dzieje takiego. Raz tak miałem gdy za słabo zamocowałem ustnik po myciu.
Gość Opublikowano 24 Maja 2017 Opublikowano 24 Maja 2017 Fajny rowerek , najważniejsze że się zacnie podróżuje i jest przyjemność masz taką samą sakwę pod ramą jak ja tylko że przy zamontowaniu drugiego koszyczka na bidon nie mogę używać i leży sobie w zapasie. u ciebie też widzę ten problem jak się zdecydujesz na drugi bidon.
marekctr Opublikowano 18 Czerwca 2017 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Dobry sprzęt tylko tłuc kilometry. Ps. Mnie też cieknie z ustnika jak go zapomnę zamknąć
Rekomendowane odpowiedzi