amrest Opublikowano 22 Czerwca 2019 Opublikowano 22 Czerwca 2019 Hej, Niedawno zaczłęy się pojawiać dziwne trzaski podczas jazdy. Rama karbonowa...zacząłem się obawiać, że gdzieś pękła. Jednak z ciekawości odkręciłem element łączący damper, ramę i tylny trójkąt. Wypadło uszczelnienie łożyska...kulka...a samo łożysko okazało się nieźle zmielone. Drugie wygląda podobnie. Zresztą załączam zdjęcie. Taki efekt po ok 2000km i to bez jakiejś mocnej jazdy, trochę schodów, hopki z kilku stopni. No nic, musze wymienić te łożyska. Zestaw do odbudowy zawieszenia wraz z przyrządem do wciskania/wyciskania ze strony producenta to 99.99E. Czy moglibyście zasugerować przyrząd, który dobrze sprawdzi się w rowerze? Znalazłem sporo ich przez Googla jednak nie chciałbym kupić czegoś co w żaden sposób nie będzie chciało grać z rowerem. Byłbym również wdzięczny za namiary na źródło solidnych łożysk Oryignalne nie wzbudziły zaufania. Pozdrawiam Rafał
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2019 Opublikowano 22 Czerwca 2019 Generalnie na łożyska działaj duże siły gdy rower jest katowany i zawsze się zużyjąInny aspekt to taki że rower mógł być myty np pod ciśnieniem co spowodowało że smar został wypłukany z łożysk, następstwem tego jest szybsze zużycie ich
Kruk Opublikowano 22 Czerwca 2019 Opublikowano 22 Czerwca 2019 Nooo to łożysko już swoje widziało trzeba wymienić jak nic, praskę i wypychacz? można zrobić samemu nic trudnego, na forum są tego typu patenty
Gość Opublikowano 16 Lutego 2020 Opublikowano 16 Lutego 2020 Temat do zamknięcia autor się już nie odezwał
Rekomendowane odpowiedzi