Człowiek Rowerowiec Opublikowano 19 Czerwca 2019 Opublikowano 19 Czerwca 2019 Cześć! W tym temacie chciałbym zaprezentować swój niedawno zakupiony rower jakim jest tytułowy Rockrider XC050ltd. Kosztował on niecałe 3500zł i jak dla mnie w tej cenie jest świetnie wyposażony. Narazie przejechałem coś koło 300km,więc niewiele. Mogę powiedzieć ryle że jeździ się świetnie,tylko manetka blokady widelca jest hmm... specyficzna (można się przyzwyczaić😉) Specyfikacja: Rama: Rockrider XC050ltd 2019 rozmiar M,pod sztywną oś Widelec: Rockshox Judy,powietrzny,skok 100mm,sztywna oś Napęd:Sram NX 11-rzędowy (nie, nie Eagle) Hamulce: Tektro (markowane przez Decathlon) są spoko,można hamować 1 palcem,ale mogły by być trochę mocniejsze. Koła: Sun Ringle Duroc30, 29 cali Opony: Hutchinson Toro 29x2.1 Kierownica: 720mm B'Twin,31.8mm Mostek: 70mm B'Twin, 31.8 Sztyca: B'Twin Siodło: B'Twin Ergofit (oryginalne-podpasowało mi) Pedały: orginalne (ujdą,ale w najbliższym czasie wymiana) Gripy: B'Twin,przykręcane Z planowanych zmian to założenie jakiegoś licznika i tak jak mówię-wymiana pedałów (SPD mam,ale na tym rowerze jeszcze nie używalem) Pozdro 😉 2
Bujak Opublikowano 20 Czerwca 2019 Opublikowano 20 Czerwca 2019 Gratulacje, bardzo fajny rower, w tej cenie. 1
Człowiek Rowerowiec Opublikowano 22 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2019 Dzięki 😉 Zastanawiałem się jeszcze nad kilkoma innymi,ale koniec końców padło na niego.
Rowerowa Szajba Opublikowano 26 Czerwca 2019 Opublikowano 26 Czerwca 2019 Fajny rower można sie pościgać. Jeszcze z innych katów fajnie jak bys zdjęcia roweru wrzucił:) 1
Człowiek Rowerowiec Opublikowano 2 Lipca 2019 Autor Opublikowano 2 Lipca 2019 (edytowane) W dniu 27.06.2019 o 00:28, Rowerowa Szajba napisał: Fajny rower można sie pościgać. Jeszcze z innych katów fajnie jak bys zdjęcia roweru wrzucił:) Wrzuce wrzuce ale jak wrócę do domu (piszę z telefonu -mam je na komputerze) Edit: Fot niestety dziś nie będzie 😕 Jak narazie wrzucam link do filmu 😉 Edytowane 2 Lipca 2019 przez Człowiek Rowerowiec 1
Człowiek Rowerowiec Opublikowano 3 Lipca 2019 Autor Opublikowano 3 Lipca 2019 Są i obiecane foty z innych kątów Jutro zamawiam pedały oraz licznik, pedały to platformy Wheel'up (niedrogie platformy testowane przez Michała z 1Enduro) a licznik na który się zdecydowałem to Sigma BC800. 2
Człowiek Rowerowiec Opublikowano 15 Lipca 2019 Autor Opublikowano 15 Lipca 2019 Są i licznik i pedały, pedały sprawują się na razie świetnie. Dobrze trzymają stopę. Licznik jak to licznik- działa,jest dość dokładny i tyle. Wpadł też taki oto błotnik (dla ochrony lag widelca) był już kiedyś w poprzednim rowerze. Od zakupu przejechałem koło 1000 kilometrów,na razie wszystko działa,poluzowała się jedynie linka od blokady widelca,ale to kwestia kilku minut naprawy-dziś się tym zajmę.
Człowiek Rowerowiec Opublikowano 18 Lipca 2019 Autor Opublikowano 18 Lipca 2019 (edytowane) W dniu 16.07.2019 o 17:03, Rowerowa Szajba napisał: A ciężkie sa takie platformy? Nie są ciężkie,ważą 370 gramów,w końcu są nylonowe 😉. Na blogu 1Enduro masz ich test. Wczoraj wybrałem się z kolegą na 70- kilometrową wycieczkę Wiślaną Trasą Rowerową,zupełnie spontanicznie 😉Miałem ze sobą kamerę na szelkach,coś się udało nakręcić. Wrzucam również zdjęcie: po prawej mój Rockrider,po lewej rower kolegi- Unibike Fusion. Pozdrawiam. Edytowane 18 Lipca 2019 przez Człowiek Rowerowiec
Mogles Opublikowano 28 Lipca 2019 Opublikowano 28 Lipca 2019 I jak dalej jesteś zadowolony z tego roweru ? Cena jakość faktycznie taka dobra ?
Tomaszk Opublikowano 30 Lipca 2019 Opublikowano 30 Lipca 2019 Hej, a możesz napisać ile masz wzrostu i jak się czujesz na ramie M?
Gość Opublikowano 31 Lipca 2019 Opublikowano 31 Lipca 2019 W dniu 28.07.2019 o 19:59, Mogles napisał: I jak dalej jesteś zadowolony z tego roweru ? Cena jakość faktycznie taka dobra ? Decathlon ma bardzo dobrze wycenione rowery, nigdzie nie dostaniesz tak dobrego osprzętu w takiej cenie. Są modele jeszcze lepiej wycenione. Sam się kiedyś zastanawiałem w sklepie z telefonem w ręce i liczyłem jak to jest możliwe, by sprzedawać cały rower poniżej ceny osprzętu.
Accent_Szaj Opublikowano 31 Lipca 2019 Opublikowano 31 Lipca 2019 1 godzinę temu, SpiderMAN napisał: liczyłem jak to jest możliwe, by sprzedawać cały rower poniżej ceny osprzętu Naprawdę świetne ceny mają. Jako producent rowerów kupują osprzęt hurtowo,bezpośrednio od producenta.Składają to pewnie azjatyckie rączki i stąd ta cena
Mogles Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 W dniu 31.07.2019 o 12:35, SpiderMAN napisał: Decathlon ma bardzo dobrze wycenione rowery, nigdzie nie dostaniesz tak dobrego osprzętu w takiej cenie. Są modele jeszcze lepiej wycenione. Sam się kiedyś zastanawiałem w sklepie z telefonem w ręce i liczyłem jak to jest możliwe, by sprzedawać cały rower poniżej ceny osprzętu. Jakie modele masz na myśli?
Rowerowa Szajba Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 (edytowane) Ostatnio oglądałem dość fajny rower na kole 29 cali z amortyzatorem manituo i napęd 1 x 12 za 4000 zl waga roweru jak nic 11 kg Edytowane 2 Sierpnia 2019 przez Rowerowa Szajba
Człowiek Rowerowiec Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2019 W dniu 28.07.2019 o 19:59, Mogles napisał: I jak dalej jesteś zadowolony z tego roweru ? Cena jakość faktycznie taka dobra ? W dniu 30.07.2019 o 10:55, Tomaszk napisał: Hej, a możesz napisać ile masz wzrostu i jak się czujesz na ramie M? Dawno mnie tu nie było Najpierw odpowiadając na pytania: @Mogles Tak,nadal jestem zadowolony - co do ceny i jakości,to @SpiderMAN i inni już odpowiedzieli, a ja się z nimi zgadzam 😉 @Tomaszk Mam troche ponad 170cm wzrostu,a na ramie M czuje się dobrze,mierzyłem L-ke,ale jednak M-ka na mnie lepsza. (Według "Mądrych tabelek" i według mnie- na niej jeździ mi się po prostu lepiej). Wróciłem niedawno z wyjazdu do Krynicy Morskiej - oczywiście na wyjeździe było kręcone 😃 Jest tam dość dużo różnych tras. Najbardziej spodobały mi się dwie - Krynica Morska - Kąty rybackie i z powrotem (częściowo szlakiem rowerowym R10 częściowo drogą leśną),oraz Krynica Morska - Granica z Rosją (przez miejscowość Piaski) trasa w całości szlakiem R10,biegnie przez przybrzeżny las po ubitym szutrze. Poniżej zamieszczam kilka fot z wyjazdu. 2
Rekomendowane odpowiedzi