kacperX Opublikowano 19 Czerwca 2019 Opublikowano 19 Czerwca 2019 Witam , otóż na swojej kasecie przejechałem już sporo ponad 600 km i przydałoby się już ją wymienić , ze względu mojego bezpieczeństwa, więc jakie polecacie ?
Gość Opublikowano 19 Czerwca 2019 Opublikowano 19 Czerwca 2019 Nadal może przyjmie nowy łańcuch, sprawdź a potem podejmuj decyzję o wymianie, tyle to niektórych osób kasety robią w miesiąc i mniej...
elmapeto Opublikowano 20 Czerwca 2019 Opublikowano 20 Czerwca 2019 Przejedź jeszcze raz tyle i zmień łańcuch.
Gość Opublikowano 20 Czerwca 2019 Opublikowano 20 Czerwca 2019 10 godzin temu, kacperX napisał: Witam , otóż na swojej kasecie przejechałem już sporo ponad 600 km i przydałoby się już ją wymienić , ze względu mojego bezpieczeństwa, więc jakie polecacie ? Co to za kaseta, że padła po 600km? Za około 50 złotych możesz kupić kasetę pod 8 rzędów HG50/HG51.
Red Opublikowano 20 Czerwca 2019 Opublikowano 20 Czerwca 2019 10 godzin temu, kacperX napisał: Witam , otóż na swojej kasecie przejechałem już sporo ponad 600 km i przydałoby się już ją wymienić , ze względu mojego bezpieczeństwa, więc jakie polecacie ? Jakieś zdjęcie może daj a nie każ wróżyć z fusów. 600km może oznaczać wymianę łańcucha. Kasety? Jeśli jeździsz siłowo z niską kadencją, zmieniasz biegi na siłę, łańcuch jest w złej kondycji (nie smarowany, zardzewiały, wyciągnięty - niepotrzebne skreślić) faktycznie możesz ją zniszczyć i to poważnie. I nie ma znaczenia jak chwalona czy z jak wysokiej półki ona jest. Trwałość komponentów dużo zależy od kultury użytkowania. Wrzuć zdjęcie jak to wygląda. Podpowiemy czy wymiana jest potrzebna i co zrobić żeby napęd służył długo.
filipw1990 Opublikowano 23 Czerwca 2019 Opublikowano 23 Czerwca 2019 W dniu 19.06.2019 o 23:04, kacperX napisał: ze względu mojego bezpieczeństwa A co ma piernik do wiatraka? W najgorszym przypadku przeskoczy Ci łańcuch. Żeby zajechać kasetę w 600 km, trzeba mieć potężną nogę i brak techniki zmiany biegów. Ja nie jeżdżę zbyt dużo, ale gdybym chciał zmieniać kasetę co 600 km, to w tym miesiącu nastąpiłoby to po 2 tygodniach jazdy.
kacperX Opublikowano 23 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2019 Mi w serwisie powiedizeli ,ze kaseta jest do wymiany
elmapeto Opublikowano 23 Czerwca 2019 Opublikowano 23 Czerwca 2019 (edytowane) W takim razie kup kasete i łańcuch. I berdziej zadbaj na przyszłość o napęd,bo po 600 km zmieniać kasetę to lipa. Zapoznaj się też z techniką zmiany biegów. Ja nie jeżdżę jakoś mega dużo,a czasem 600 to w tygodniu pęka. Jeśli jesteś ciężki,staraj się ruszać z lekkich biegów. Edytowane 23 Czerwca 2019 przez elmapeto
Rekomendowane odpowiedzi