Kubcio Opublikowano 20 Maja 2017 Opublikowano 20 Maja 2017 WitamJa z problemem z hamulcem.Mianowicie prawdopodobnie pękła mi jakaś uszczelka czy coś w zacisku(hayes radar)(przód)Stwierdzam to po tym że zaczeły piszczeć klamka zmiękła do tego stopnia że mogę jądo gripa docisnąć 1 palcem bez problemowo oraz na tarczy jak się palcem przejedzie to jest plama oleju czy czegoś a i po lewej stronie okładziny (tak jak pcha tłoczek)też był jakiś smar czy płynMoje pytanie brzmi co z tym robić ewentualnie jak naprawić co kupić?pozdrawiam Wysłane z mojego LG-H500 przy użyciu Tapatalka
specialized34 Opublikowano 22 Maja 2017 Opublikowano 22 Maja 2017 Pierwsze to musisz zdemontować zacisk i go rozebrać prawdopodobnie uszkodził się któryś o ring lub tłoczek trzeba to zbadać ja miałem tak u siebie można dokupić komplet naprawczy odpowietrzyć i po kłopocie tylko trzeba uważać bo tłoczki są bardzo kruche ja już ten problem przerabiałem na innym zacisku Hayesa a one są praktycznie takie same są tu http://velo.pl/czesci/hamulce-i-dzwignie/hayes/tloczek-zacisku-do-hamulcow-hydraulicznych z velo lub allegro można śmiało dostać jeśli nie chce ci się bawić zostaje kupienie całego zacisku
Rekomendowane odpowiedzi