Skocz do zawartości

Przeplatanie Poznań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś może polecić jakiś punkt w Poznaniu ,który porządnie zajmie się moimi kolami? Oba wymagają przecentrowania. Przez nieudolny serwis koła straciły symetryczność względem osi ramy,a szprych są za bardzo ponaciągane. Trzeba wszystko rozluzowac i wyregulować na nowo. Podobno da się to zrobić , ale sąsiedzi fachowcy w rowerowni mają terminy dopiero na koniec wakacji...także lipa. Jeśli ktoś z was może polecić jakiś godny zaufania serwis ,który może się tym zająć to proszę o podpowiedź;-)

Opublikowano

Musiałbyś zrobić rundę z kołem pod pachą i popytać tu i tam. Ale cudów się nie spodziewaj bo sezon w pełni ...

• Lubię to! 1
Opublikowano

Koła wstawione na serwis. Zobaczymy jak będzie;-)

Opublikowano

Daj znać jak zrobią i gdzie robiłeś :) Ja planuję na jesieni wymianę obręczy w kołach, ale w Poznaniu właśnie ciężko było znaleść coś konkretnego.

Opublikowano

Sam jestem ciekaw jaki będzie rezultat. Póki co weekend bez roweru. 

Opublikowano

Ano. Daj znać jak wyszła operacja.

Ja z du.erelkami smaruję do Obiegały, a jak tam są zawaleni to na Serbską. Resztę sam sobie robię.

Opublikowano

Ja większość też staram się sam robić ale bez centrownicy z kołami nie powalczę. Trzeba uzbroić się w cierpliwość.

Opublikowano

Koła odebrane. Generalnie jestem zadowolony chociaż okazało się ,że opona założona z tylu(nowy komplet) ma delikatne bicie i chcąc nie chcąc i tak nie jest sto pro. Jestem ciekawy czy kupując jakieś drogie opony można tego uniknąć. Te za 90 za sztukę też do najtańszych nie należą. 

Ogólnie serwis na Jackowskiego BIKE PATH  ma ode mnie dobrą ocenę. Mogę polecić. 

Opublikowano

To nic tylko śmigać. 🙂

Zerknij czy jest kołnierz stopki (?) równo  ułożony przy obręczy, a jak nie to po poprawieniu powinno być OK.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z mojego doświadczenia wiem że nawet droga opona ma czasem problemy żeby się prawidłowo ułożyć. Dla porównania wczoraj zakładałem oponę Continental Race King, i bez najmniejszego problemu wskoczyła idealnie na swoje miejsce. Może opona którą masz potrzebuje mocnej dawki powietrza podczas pompowania aby wskoczyła na swoje miejsce. Posmaruj rant opony płynem do mycia naczyń i spróbuj jeszcze raz ją założyć.