Skocz do zawartości

Strefy tętna w bryton 530

Skubiniusz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć.
Czy ktoś orientuje się jak rozkładają się strefy tętna (np. strefy LTHR) w tym liczniku?
Albo czy jest jakaś możliwość edytowania tych stref?

Opublikowano

Tak. Wszystko ustawiasz sobie w swoim profilu w liczniku. 

Opublikowano

Red,

nie widzę takiej opcji niestety. Przeglądnąłem cały licznik... Możesz wskazać krok po kroku?

Opublikowano

Menu>Settings>Profile>Bike1>User Profile. Edytujesz wszystko co potrzebne.  Cały profile można też edytować w wodę Bryton Active ale nie wiem czy synchronizuje się to z danymi w liczniku. Powinno ale że nie korzystam z tej apki to nie wiem.

Opublikowano (edytowane)

Red.

Tam ustawia się tętno maksymalne i tętno na progu mleczanowym. Ja pytam gdzie ustawić/edytować strefy lub sprawdzić w jakich przedziałach one oscylują.

Edytowane przez Skubiniusz
Opublikowano

Tego nie edytujesz tylko jest obliczanie na podstawie HRMAX i LTHR. Możesz to podejrzeć w apce Bryton'a albo skorzystać z Heat Rate Zones. Kurde żeby mieć swoje dane i nie wiedzieć jak ma się strefy :/

Opublikowano

Widzę, że nie rozumiesz o czym piszę. Znam swoje strefy ale są różne podziały (jedne źródła dziela strefy na 4 inne na 5 a  jeszcze  inne na 7) i chce wiedzieć jaki podział % zastosowany jest w tym liczniku. I o ile widzę że jest 7 stref o tyle nie znam podziału %...

Wiesz w jakim przedziale % lthr jest 1 strefa w Brytonie? 

Opublikowano
12 godzin temu, Skubiniusz napisał:

Widzę, że nie rozumiesz o czym piszę. Znam swoje strefy ale są różne podziały (jedne źródła dziela strefy na 4 inne na 5 a  jeszcze  inne na 7) i chce wiedzieć jaki podział % zastosowany jest w tym liczniku. I o ile widzę że jest 7 stref o tyle nie znam podziału %...

Wiesz w jakim przedziale % lthr jest 1 strefa w Brytonie? 

Sam nie rozumiesz Podział na 5 czy 7 to dwie różne sprawy. Trenujesz na tętnie podział na 5 STREF bo tylko tyle ich jest. Siedem stref wysiłkowych odnosi się do treningu na MOCY. 

Opublikowano

Ja rozumiem, i jak widzę kolega wyżej też zrozumiał o co mi chodzi, a ty od początku nie rozumiesz... Skoro licznik podzielił strefy na 7 to znaczy, że jest 7 stref tetna (potwierdzone w necie). I kolega wyżej przesłał informacje o tym podziale. Za co dziękuję i temat wyczerpany.

Opublikowano (edytowane)

HR LT /LTHR to dla Ciebie moc? Aha...

Bo dla mnie to FTP.

Edytowane przez Skubiniusz