MrTofu Opublikowano 16 Czerwca 2019 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Witam serdecznie Mam do Was pytanie Niedawno wrócił do mnie rower z pełnego przeglądu w serwisie. Wszystko ok tylko zauważyłem coś czego wcześniej nie było. Chodzi dokładniej o szelinę/szparę między podkładkami mostka a ramą. Czy tak może być i nic się nie zadzieje? Stary nie strzelają. Z góry dzięki za odpowiedzi.
elmapeto Opublikowano 16 Czerwca 2019 Opublikowano 16 Czerwca 2019 (edytowane) Zdejmij mostek i zobacz czy podkladka ta klinowa jest dobrze wsadzona w stery. Tak nie powinno być. Edytowane 16 Czerwca 2019 przez elmapeto
Kruk Opublikowano 16 Czerwca 2019 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Dokładnie, albo nie dociągnęli kapsla od sterów albo źle włożyli ten klin do łożyska dali inny albo odwrotnie, bo chyba nie dali podkładki specjalnie
wozo13 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Najlepiej rower samemu serwisować Myślę, że nawet ucząc się wszystkiego od podstaw, człowiek nie spieprzy tak roweru jak niektóre serwisy potrafią...o nieswoje nikt nie dba, a do serwisów na sezon przyjmują wszystkich z łapanki jak leci, ponadto szybko, szybko, kasa do ręki i WON!!! Dlatego jak już robić serwis to wczesną wiosną czyli w lutym jak nie mają roboty i serwisantów z łapanki...szacun
Rekomendowane odpowiedzi