Skocz do zawartości

Spodenki Triban RC100

taki_jeden

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś może ma lub miał spodenki z decathlonu triban rc100 ?
Zastanawia mnie jakoś wkładki "Ergonomiczna wkładka z pianki 14 mm, oddychająca, 2-warstwowa, gęstość 60 kg/m³" obawiam się trochę że ta pianka po kilku jazdach zrobi się płaska jak naleśnik.

Opublikowano

Wiesz, to spodenki za 69 zł. Cudów nie można wymagać. Z doświadczenia wiem, że ok roku wszystko jest ok. Potem faktycznie pianka jest już wysiedziana. Polecam te z szelkami. Trochę droższe, ale nic się nie zsuwa...  Wkładkę mają taką samą. Ja robię w nich trasy ponad 100km bez problemu. 

Opublikowano
Godzinę temu, Kajgana napisał:

Wiesz, to spodenki za 69 zł. Cudów nie można wymagać. Z doświadczenia wiem, że ok roku wszystko jest ok. Potem faktycznie pianka jest już wysiedziana. Polecam te z szelkami. Trochę droższe, ale nic się nie zsuwa...  Wkładkę mają taką samą. Ja robię w nich trasy ponad 100km bez problemu. 

Chyba o innych mówisz :) RC100 to są właśnie takie z szelkami https://www.decathlon.pl/spodenki-rc100-id_8522536.html

Opublikowano

a ok, jakoś przeoczyłem że są też bez szelek, dzięki :) czyli nie warto 

Opublikowano

Spodenki z pomarańczową wkładką są ok, ale lepsze te z żelową niebieska.

Opublikowano

Używam tych decathlonowych spodenek zamiennie z Rogelli Basic de luxe. Obydwa modele są ok. Bardziej mi odpowiadają Rogelli, ale są droższe. Te Dexathlonowe też dają radę.

Opublikowano
5 godzin temu, taki_jeden napisał:

a ok, jakoś przeoczyłem że są też bez szelek, dzięki :) czyli nie warto 

Na tych z szelkami przejechałem jakieś 17 kawałków, jeździłem w nich numery też i po 300. Podsumowując prędzej skończy się lajkra/ elastan jak ta pomarańczowa wkładka.

Niebieska wkładka jest jak najbardziej ok, ale wielkiej różnicy miedzy nimi nie ma. inna sprawa, ze komfort jazdy w droższych model z ta niebieska wkładka jest zupełnie inny.

W zupełności starcza spodenki z tą pomarańczowa wkładką.

Opublikowano

Pomarańczowa piankowa władka jest spoko (mam w długich spodniach), niebieska żelowa jeszcze lepsza (mam w krótkich)

Jedynie unikaj niebieskiej/czarnej piankowej w najtańszych modelach. No i żeby Ci nie przeszło przez myśl kupno spodenek bez szelek

Opublikowano

Ja też pisałem, że jest ok. Tylko po roku traci już trochę swoich właściwości... Ale za te cenę naprawdę warto! 

Opublikowano
2 godziny temu, SzpiceR napisał:

Jedynie unikaj niebieskiej/czarnej piankowej w najtańszych modelach.

Czemu?

Jest budżetowa, ale nigdy nie miałem z jej przyczyny żadnych problemów. Wszystkie spodnie z tą wkładka umarły śmiercią naturalną, Najbardziej wysłużone mają coś w okolicach 25 kkm za sobą i  jedyne co z tych spodni się jeszcze do czegoś nadaje to właśnie ta wkładka, jednak kształt jej nie musi przypasować innym.

Opublikowano

Mam takie długie. Będziesz zadowolony.