iBiker Opublikowano 15 Czerwca 2019 Opublikowano 15 Czerwca 2019 (edytowane) Cześć. Rozglądam się aktualnie za sztywniakiem na carbonowej ramie. Moja uwagę przykuł Ghost - niezłe wyposażenie w nieco bardziej przystępnej cenie. Niestety gdziekolwiek się rozglądam mało jest informacji na temat tych rowerów, nie wspominając o jakimś solidnym teście/review. Chodzi konkretnie o model: Ghost Lector 2.9 LC U (Link do strony). Z rzeczy na niekorzyść które rzuciły mi się w oczy: - Chyba brak boost-a w ramie (próbuje potwierdzić to z producentem ponieważ pierwsza odpowiedź była niejasna) - Chyba budżetowe piasty i obręcze Rodi Blackrock/Formula (142 mm i 100 mm) - Mało popularna marka ale z serwisem pogwarancyjnym chyba nie powinno być problemu Czy ktoś z kolegów miał jakieś doświadczenia z serią Lector, czy generalnie z tą marką? Edytowane 15 Czerwca 2019 przez iBiker
Ares Opublikowano 15 Czerwca 2019 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Bardzo znana ceniona Niemiecka marka. Mniej znana u nas ale to wina dystrybutora no i trochę cen...
Reset Opublikowano 15 Czerwca 2019 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Co do tego boosta, to podales wymiary piast po czym wnioskuje ze rama nie jest w tym standardzie. Poza tym rowerek bardzo fajny!Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
iBiker Opublikowano 17 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2019 W dniu 16.06.2019 o 01:08, Reset napisał: Co do tego boosta, to podales wymiary piast po czym wnioskuje ze rama nie jest w tym standardzie. Poza tym rowerek bardzo fajny! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Właśnie dostałem potwierdzenie od producenta. Niestety nie ma wsparcia jak wspomniałeś. Trochę szkoda biorąc pod uwagę aktualne trendy. Możliwe że wprowadzą zmiany w kolejnej generacji ram. Aktualnie jedynie najwyższy model Lector-a ze zmodyfikowana ramą wspiera boost-a.
Rekomendowane odpowiedzi